Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english

Haku

  

Tietoa palvelusta

 Tekstin koko: a a a a  Tekstiversio   

Murupolku

ksshp.fi

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

5.2.2014

TEKESILTÄ huomattava tuki KSSHP:n ”sairaala-hankkeen” (innovatiiviset palveluhankinnat ja työelämän kehittäminen) suunnittelu- ja kehittämistyölle

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus (TEKES) on myöntänyt (11.5.2012) Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ”sairaala-hankkeen” suunnittelu- ja kehitystyölle merkittävän rahoituksen kahden ja puolen vuoden ajaksi (ajanjaksolle 05.01.2012 – 30.06.2014). Hankkeen budjetti on miljoona euroa, josta TEKESIN nyt myöntämä avustus on noin puoli miljoonaa euroa (497.000 euroa). ”Keski-Suomen sairaala-hankkeen” tavoitteena on tuottaa terveydenhuoltoon uudet toimintamallit, joiden avulla pystytään parantamaan terveydenhuollon tehokkuutta sekä luomaan kustannusvaikuttavat palvelumallit koko Keski-Suomeen. Projektissa kehitettävä osaaminen on myöhemmin myös muiden terveydenhuollon toimijoiden hyödynnettävissä koko Suomessa. 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti viime vuoden joulukuussa 2011 uuden sairaalan rakentamisesta. Uutta sairaalaa suunniteltaessa otetaan huomioon myös ne nykyiset käyttökelpoiset tilat, joita voidaan myös tulevaisuudessa hyödyntää.   Nyt tämän ison investoinnin toteutusta varten ”KSSHP:n sairaala-hankkeessa” tullaan luomaan täysin uudenlaiset toimintamallit.  Suunnittelu- ja kehitystyö on jo alkanut, ja sen keskiössä on uusien asiakaslähtöisten toimintamallien luominen Keski-Suomen maakunnan terveydenhuollon tarpeeseen.  Uuden sairaalan rakentaminen tulee olemaan väline parantaa terveydenhuollon tehokkuutta, muuttaa rakenteita, prosesseja ja logistisia ratkaisuja. 

TEKESin rahoitusperusteluissa katsotaan mm., että ”KSSHP:n sairaala-hankkeella” on suorat ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset: hankkeella edistetään terveydenhuollon tuottavuuden ja laadun parantumista. Kehitteillä olevassa uudessa prosessiorganisaatiossa parannetaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaedellytyksiä asiakaslähtöisesti ja tuottavasti. Tukipalveluresurssien hallintaan ja logistiikkaan kehitetään uusia ratkaisuja. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakaslähtöisestä erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja kuntoutuksen integroivasta prosessiorganisaatiosta saadaan valtakunnallinen malli, jonka kehittelystä vastaa KSSHP:n sairaala-hanke.

TEKESin myöntämä rahoitus mahdollistaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin käyttämään ”Keski-Suomen sairaala-hankkeen” suunnittelu- ja kehitystyössä korkeatasoisia sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiantuntijoita. 


Päivitetty 5.2.2014 10:49

in English

© Keskussairaalantie 19 · 40620 Jyväskylä · Puh. (014) 269 1811