Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english

Haku

  

Tietoa palvelusta

 Tekstin koko: a a a a  Tekstiversio   

Murupolku

ksshp.fi » Potilaille ja läheisille » Hyvä tietää

Sisältö

 

Hyvä tietää 


Taksi

Keskussairaalan edessä on taksitolppa. Tarvittaessa taksin tilauksessa auttaa osaston henkilökunta tai neuvonta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä taksimatkat tilataan  Keski-Suomen Taksi Oy:sta, puhelinnumero 0100 876 50, koska Kelan korvaamien, sairauden vuoksi tarpeellisten taksimatkojen tilaaminen on keskitetty Keski-Suomen Taksi Oy:lle.

Puhelu maksaa saman kuin tavallinen taksitilaus eli 1,25 € + pvm.

Lisätietoja tästä.


Potilaspaikkapuhelimen ja matkapuhelimen käyttö 

Keskussairaalassa ja Sädesairaalassa on käytössä potilaspaikkapuhelimet. Vuodeosastopotilailla jokaisen vuoteen vieressä on oma henkilökohtainen puhelin, johon voi vastaanottaa puheluja. Ulkopuheluja potilaspaikkapuhelimista ei voi soittaa. Omaisiin yhteydenpitoa varten potilas voi tuoda mukanaan henkilökohtaisen matkapuhelimensa, jota voi käyttää sairaalan sisätiloissa ohjeiden mukaisesti. 

Matkapuhelimia voi käyttää sairaalan yleisissä tiloissa ja tietyillä vuodeosastoilla. Koska matkapuhelimet häiritsevät herkkien hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, on niiden käyttö ehdottomasti kielletty tehostetun hoidon osastolla, sydänvalvonnassa, dialyysiosastolla, leikkausosastoilla, heräämöissä sekä tutkimus- ja toimenpidetiloissa. Myös muilla poliklinikoilla tai vuodeosastoilla saattaa olla rajoituksia matkapuhelimien käytössä, jolloin siitä mainitaan erikseen poliklinikan tai osaston ovella olevassa ilmoituksessa.

Potilaiden käytössä olevat tietokoneet 

Keskussairaalassa potilaiden ja läheisten käytössä on asiakastietokoneita pääaulassa sijaitsivassa Terveystietokeskus Palanssissa ja Tieteellisessä kirjastossa. 

Palanssi on avoinna muutamana päivänä viikossa iltapäivisin. Tarkemmat tiedot aukioloajoista löydätte Palanssin sivuilta.

Lehtien lukupiste

Keskussairaalan tieteellisessä kirjastossa on potilaiden käytössä lehtien lukupiste ma-pe klo 9-15.

Oman tietokoneen käyttö sairaalassa

Lisätietoja oman tietokoneen käytöstä saatte osaston tai poliklinikan henkilökunnalta.

Sähköpostin käyttö hoitoon liittyvissä asioissa

Koska sähköpostissa ei voida taata arkaluontoisten tietojen turvallisuutta, älkää lähettäkö sähköpostin välityksellä yksityiskohtaisia tietoja sairauteenne ja/tai henkilötietoihinne liittyvistä asioista.

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita kannattaa tiedustella niistä hoitopisteistä, joissa on asioinut sairaalassa. 

Tupakointi sairaalassa - Savuton sairaala 

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on Savuton sairaala. Sairaalan sisätiloissa ei saa tupakoida. Hoitojaksolla/-käynnillä on mahdollista saada tukea ja ohjausta tupakoimattomuuteen hoitavalta lääkäriltä ja hoitajilta. Nikotiinikorvaus- ja lääkehoito on ilmainen osastohoidon aikana.

Tupakointi on sallittu ainoastaan tupakointikatoksissa. Päiväaikaan kello 7.00 - 20.00 on mahdollista käydä ulkona tupakalla tupakointikatoksissa, mikäli hoitotoimenpiteet eivät edellytä osastolla olemista. Sairaalan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takia ovet on pidettävä suljettuna klo 20.00 - 7.00 välisenä aikana. Ovia ei saa tukea raolleen eikä ovensuussa saa tupakoida paloturvallisuuden takia.

Hajusteet

Pyydämme ystävällisesti välttämään hajusteiden ja voimakkaiden partavesien käyttöä sairaalaan tullessanne. Sairaalassa on paljon allergisia potilaita, omaisia ja henkilökuntaa, jotka saavat voimakkaista hajuista allergisia oireita. Kiitämme huomaavaisuudestanne!

Potilasjärjestöjä

Kansanterveys- ja potilasjärjestöjen sekä alueellisten yhdistysten yhteystietoja löydätte Terveystietokeskus Palanssin sivuilta.


suomenkielinen versio | english version

Päivitetty 16.10.2013 14:57

in English

© Keskussairaalantie 19 · 40620 Jyväskylä · Puh. (014) 269 1811