Tieteellinen toiminta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tehdään laadukasta, innovatiivista ja vaikuttavaa yliopistotasoista, kansallisesti ja kansainvälisesti arvotettua eri tieteenalojen tutkimusta, lääketutkimuksia sekä ammattikorkeakoulutasoisia opinnäytetöitä. 

Sairaanhoitopiirin tutkimusstrategisena tavoitteena on edistää terveyttä ja sairauksien ehkäisyä kehittämällä diagnostiikkaa, hoitoa, kuntoutusta ja terveyspalvelujärjestelmää.

Menestyksekkään tieteellisen tutkimuksen perusedellytykset ovat erityisosaamisalueiden syventäminen, tutkimustyöstä motivoituneiden nuorten tutkijoiden rekrytointi, tutkimusyhteistyön verkottuminen ja tutkimusrahoituksen turvaaminen. Maine kehittyvänä työyhteisönä tukee osaavan henkilöstön saatavuutta.

Sairaanhoitopiirissä työskentelee tutkijanuran eri vaiheessa olevia henkilöitä. Tutkijalle pyritään mahdollistamaan tutkijana kehittyminen kliinisen työn rinnalla esim. tarjoamalla asianmukaisia tiloja, varusteita sekä tietojenkäsittelyohjelmia.

Tieteellinen tutkimustoiminta perustuu säädöksiin ja lakeihin sekä sairaanhoitopiirin tutkimusstrategiaan, yleiskirjeisiin sekä tieteellisen tutkimuksen periaatteisiin ja ohjeisiin.

Mikäli sinulla on tutkimustoimintaan liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä.

Tutkijoiden ohjausklinikka KSKS:ssa

Tutkimuspalvelut haluaa tarjota tutkijoille apua tutkimuslomakkeiden, asiakirjojen ym. laatimisessa sekä lainsäädännön ja muun ohjeistuksen ymmärtämisessä. Tutkijoiden ohjausklinikka pidetään pääsääntöisesti joka kuun ensimmäinen perjantai klo 12.30-13.00. Tarvittaessa aikaa voidaan jatkaa klo: 13.30 saakka.

Ohjausklinikka jatkuu kevätkaudella 2018 (12.1. 2.2. 16.3. 6.4. 4.5. ja 1.6.). Paikkana Minikampuksen neuvotteluhuone (rak. 1, 2. krs). Mahdollisista peruutuksista tai muutoksista ilmoitetaan Santran etusivulla.

Ohjeistusta saat myös päivittäin ottamalla yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse tutkimuspäällikkö Päivi Lampiseen (paivi.lampinen@ksshp.fi, 014 269 5134) tai ma. tutkimuskoordinaattori Anna Puupposeen (anna.puupponen@ksshp.fi, 014 269 3536). Samalla voidaan myös sopia henkilökohtainen tapaamisaika, jos siihen on tarvetta.

Ilmoittaminen SHP:n henkilöstön muualla tehtävistä gradu- ja väitöskirjatutkimuksista

Pyytäisimme sinua ilmoittamaan aloittamastasi väitöskirja- tai gradututkimuksesta oheisella lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/BC2DE1C75421454E

KSSHP:n tietosuojaohjeet