Tieteellinen toiminta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tehdään laadukasta, innovatiivista ja vaikuttavaa yliopistotasoista, kansallisesti ja kansainvälisesti arvotettua eri tieteenalojen tutkimusta, lääketutkimuksia sekä ammattikorkeakoulutasoisia opinnäytetöitä. 

Sairaanhoitopiirin tutkimusstrategisena tavoitteena on edistää terveyttä ja sairauksien ehkäisyä kehittämällä diagnostiikkaa, hoitoa, kuntoutusta ja terveyspalvelujärjestelmää.

Menestyksekkään tieteellisen tutkimuksen perusedellytykset ovat erityisosaamisalueiden syventäminen, tutkimustyöstä motivoituneiden nuorten tutkijoiden rekrytointi, tutkimusyhteistyön verkottuminen ja tutkimusrahoituksen turvaaminen. Maine kehittyvänä työyhteisönä tukee osaavan henkilöstön saatavuutta.

Sairaanhoitopiirissä työskentelee tutkijanuran eri vaiheessa olevia henkilöitä. Tutkijalle pyritään mahdollistamaan tutkijana kehittyminen kliinisen työn rinnalla esim. tarjoamalla asianmukaisia tiloja, varusteita sekä tietojenkäsittelyohjelmia.

Tieteellinen tutkimustoiminta perustuu säädöksiin ja lakeihin sekä sairaanhoitopiirin tutkimusstrategiaan, yleiskirjeisiin sekä tieteellisen tutkimuksen periaatteisiin ja ohjeisiin.

Mikäli sinulla on tutkimustoimintaan liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä.

Tutkijoiden ohjausklinikka KSKS:ssa

Tutkimuspalvelut haluavat tarjota tutkijoille apua tutkimuslomakkeiden, asiakirjojen ym. laatimisessa sekä lainsäädännön ja muun ohjeistuksen ymmärtämisessä. Tutkijoiden ohjausklinikka jatkuu joka kuun ensimmäinen perjantai (13.1., 3.2., 3.3., 7.4., 5.5.2.6.), mikäli se ei ole pyhäpäivä, klo 12.30-13. Tarv. aikaa voidaan jatkaa klo: 13.30 saakka. Ohjausklinikka kokoontuu Minikampuksen neuvotteluhuoneessa (rak. 1, 2. krs). Mahdollisista peruutuksista tai muutoksista ilmoitetaan Santran etusivulla.

Ohjeistusta saat myös päivittäin ottamalla yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse tutkimuspäällikkö Päivi Lampiseen (paivi.lampinen@ksshp.fi, 014 269 5134) tai tutkimuskoordinaattori Sini Alusniemeen(sini.alusniemi@ksshp.fi, 014 269 3536). Samalla voidaan myös sopia henkilökohtainen tapaamisaika, jos siihen on tarvetta.

KSSHP:n tietosuojaohjeet