Tutkijakoulutus

Tälle sivulle kerätään erilaisia tutkimukseen liittyviä koulutuksia, joihin tutkijat voivat osallistua

”Kliininen tutkimus on tutkimustyötä, jonka tavoitteena on tautien parempi ymmärtäminen ja entistä korkeatasoisempi hoito.”

Kliinikkotutkijalla on muuhun tutkimustyöhön nähden eroja. Palkitsevinta on se, että tuskin missään muussa tutkimustyössä voi nähdä yhtä välittömästi tutkimuksen soveltamisen vaikutukset päivittäisessä työssä. Haittapuolena on taas, se että tutkija tekee väitöskirjaa tai muuta tutkimusta erikoislääkäriksi kouluttautumisen ja muun potilas- tai kliinisen työn ohella. Kliinikkotutkijan virat ovat harvassa ja organisoitu ja systemaattinen koulutus on järjestämättä. 

Kliinisen työn ainakin näennäisesti koventuneet tehokkuusvaatimukset vaikuttavat myös tutkimustyön mahdollisuuksiin. Yhtenä tukitoimenpiteenä ovat kliiniset tutkijakoulut. Keski-Suomen keskussairaalassa tukeudumme pääosin Itä-Suomen yliopiston Kliinisen tutkijakoulun tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Tutkija voi kuulua useampaankin tutkijakouluun.Tutkijakoulu edistää kliinisen tutkimuksen eettisten periaatteiden sisäistämistä, tutkijan perustaitojen hankkimista, tieteellisen raportoinnin harjoittelua sekä verkostoitumista.

Lisätietoja voit kysyä tutkimuskoordinaattoreilta.

_____________________________________________________________________________

Tutkijakoulut

Itä-Suomen yliopiston kliininen tohtoriohjelma

  • koulutukseen osallistuminen on ilmaista Keski-Suomen sairaanhoitopiirin henkilökunnalle
  • koulutuksia pyritään järjestämään myös videolähetyksinä

http://www.uef.fi/fi/web/dpcr/

_______________________________________________

Duodecimin järjestämiä koulutuksia

http://www.duodecim.fi/tuotteet-ja-palvelut/koulutus/

 ________________________________________________

Lääketietokeskus

Lääketietokeskus on lääketiedon ja osaamisen kehittämisen yhtiö. Tunnetuimpia palveluita ja tuotteita ovat Pharmaca Fennica®, Kodin Lääkeopas™, Lääkekortti.fi, Lääkeinfo.fi ja lääkealan ajankohtaisseminaarit.

Lääketietokeskus on ylläpitää ajantasaisia lääketietoja kuluttajien, terveydenhuollon ammattilaisten, yritysten ja terveydenhuollon tietojärjestelmätoimittajien tarpeisiin.

Lääketietokeskus järjestää ajankohtaisia koulutuksia terveydenhuollon ammattilaisille. Lisätietoa koulutuksista löytyy Lääketietokeskuksen koulutussivuilta

__________________________________________________

Kansainväliset tutkijakoulut

scholarshipstimes