Sairaalasta kotiutuminen

Lääkäri ja hoitaja keskustelevat kanssasi jatkohoitoon liittyvistä asioista ennen kotiin lähtöäsi tai siirtymistäsi toiseen hoitopaikkaan. Mikäli epäilet selviytymistäsi kotona, keskustele asiasta henkilökunnan kanssa.

Kotiin lähtiessäsi saat tiedon mahdollisesta jälkitarkastuksesta ja myös siitä, mihin voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Saat samalla myös ohjeet tarvittavien apuvälineiden hankinnasta ja käytöstä sekä muut jatkohoito-ohjeet, jotka kannattaa vielä erikseen kerrata hoitohenkilökunnan kanssa. Lääkäri kirjoittaa tarvitsemasi todistukset ja lääkemääräykset.

Lähtiessäsi sairaalasta muista ottaa mukaasi kaikki henkilökohtaiset tavarasi, myös omat röntgenkuvasi ja lääkkeesi.

Sovi myös kotiinkuljetuksesta henkilökunnan kanssa. Samassa yhteydessä selviää, millainen matkustustapa sinulle sairautesi vuoksi on sopivin. Taksin tilauskäytönnöistä lisää tietoa omalla sivullaan.

Myös sairaalan sosiaalityöntekijät ovat käytettävissäsi. Sosiaalityöntekijä ohjaa ja neuvoo muun muassa sosiaaliturvaan ja -palveluihin, kuntoutukseen, sairaalasta kotiutumiseen ja jatkohoitoon sekä potilaan oikeuksiin liittyvissä asioissa.