Kokemusasiantuntijat


Keski-Suomessa on tällä hetkellä 34 koulutettua kokemusasiantuntijaa. He ovat käyneet sairaanhoitopiirin järjestämän 8 kk koulutuksen.

Seuraavan koulutuksen alkamisesta ei ole tehty vielä päätöksiä.

Katit
Lisätietoa kokemusasiantuntijoiden osaamisesta ja toiminnasta www.kokemustalo.fi 
Kuvassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koulutuksen käyneitä kokemusasiantuntijoita

Kuka on kokemusasiantuntija?

Kokemusasiantuntija on koulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta eri sairauksista (psyykkisistä tai somaattisista, myös päihdesairauksista) joko niistä itse kärsivänä, toipuneena tai sairastuneen omaisena/läheisenä.

Katso tästä kokemusasiantuntijoiden esittely

Videon voi katsoa myös tämän linkin kautta >>

Missä kokemusasiantuntijoita voi hyödyntää?

  • jäseninä erilaisissa työryhmissä
  • palvelujen arvioinnissa, uuden toiminnan suunnittelussa
  • hoito- ja palveluketjujen kehittämistyössä
  • ryhmäohjauksessa (vertaisohjaajana) ammattilaisen työparina
  • kokemuskouluttajana ja -tiedottajana erilaisilla koulutuspäivillä sekä oppilaitoksissa (jakamassa realistista tietoa heille tutuista sairauksista)
  • vertaistukihenkilönä

Kokemusasiantuntijan toimeksiannot, palkkiokäytännöt ja tilaaminen

Kokemusasiantuntija on allekirjoittanut vaitiolositoumuksen. Tilaava yksikkö maksaa heille toiminnasta matkakorvauksen sekä palkkion (20e/h + matkat, koulutustilaisuudet hinnoitellaan erikseen). He voivat toimia sairaanhoitopiirin ja kuntien erilaisissa organisaatioissa, terveysasemilla sekä järjestöissä.

Kokemusasiantuntijoita voi kysellä joko heidän taustojensa perusteella (sairaudet, kuntoutuja/omainen jne.), heidän aiemmin ilmoittaman mielenkiinnon perusteella tai organisaatiota lähinnä asuvaa. He toimivat Keski-Suomen alueella.

Mikäli kiinnostuit hyödyntämään kokemusasiantuntijaa omassa työssäsi/ työryhmässäsi, voit kysellä heidän yhteystietojaan: Osastonhoitaja Nina Peränen puh (014) 269 3691.