Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english

Haku

  

Tietoa palvelusta

 Tekstin koko: a a a a  Tekstiversio   

Murupolku

ksshp.fi

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

5.2.2014

Synnytyssalit otetaan käyttöön moduulisairaalassa maanantaina 4.6.2012 kello 8.00. Moduulisairaalan sisäänkäynti on Gravidan vieressä.

Keski-Suomen keskussairaalassa vakavista sisäilmaongelmista kärsineet synnytyssalit aloittavat toimintansa uudessa moduulisairaalassa maanantaina 4.6.2012 kello 8.00. Synnytyssalit sijaitsevat moduulisairaalan toisessa kerroksessa. Ensimmäiseen kerrokseen tulevat synnyttäjien vastaanotto ja raskaana olevien päivystys. Noin kuukauden kuluttua ensimmäiseen kerrokseen valmistuu myös vasta-syntyneiden teho-osasto. Moduulisairaalan sisäänkäynti sijaitsee sairaalan takana äitiyspoliklinikka Gravidan vieressä.

Maanantaina 4.6.2012 käyttöön otettavan uuden moduulisairaalan toisessa kerroksessa  on 7 synnytyssalia sekä erilaisia tutkimus- ja valmisteluhuoneita. Uusissa tiloissa on panostettu perhekeskeisyyteen. Synnytyssalit ovat aiempaa tilavampia ja kodikkaammin sisustettuja. Jokaisella synnytyssalilla on myös oma tilava WC-kylpyhuone. Henkilökunnan työergonomia paranee uusissa tiloissa tilavampien huoneiden lisäksi salien tiiviimmällä sijoittelulla ja aputilojen läheisyydellä. Kirjaamista varten työasemat on sijoitettu synnytyssaleihin. Tämä parantaa hoitavan kätilön mahdollisuutta olla tiiviimmin synnyttäjän kanssa. 

Aluehallintovirasto edellytti viime vuoden kesäkuussa, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin on viipymättä etsittävä pahoista sisäilmaongelmista kärsiville synnytyssaleille uudet tilat. Aikaa uusien tilojen löytämiseksi annettiin vuosi. Saksalaisen useita sairaaloita valmistaneen Cadolton kanssa kirjoitettiin sopimus uudesta sairaalasta 2.12.2011.  Cadolton osuus moduulisairaalasta oli 6 miljoonaa euroa. Cadolto oli ainoa toimija, joka pystyi näin nopeassa aikataulussa valmistamaan uudet tilat synnytyssaleille ja kohta käyttöön otettavalle vastasyntyneiden teholle. Suomessa tämäntyyppistä, näin raskasta sairaalatekniikkaa vaativaa, terveydenhuollonrakennusta ei ole aiemmin valmistettu tilaelementeistä. Moduulisairaalan kahden kerroksen yhteispinta-ala on noin 2 200 neliömetriä.

Lisätietoja:

Jouko Isolauri, johtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri 050-5160 624

Jyrki Jalkanen, ylilääkäri, naistentautien ja synnytysten vastuualue 014 -2691143


Päivitetty 5.2.2014 10:49

in English

© Keskussairaalantie 19 · 40620 Jyväskylä · Puh. (014) 269 1811