Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english

Haku

  

Tietoa palvelusta

 Tekstin koko: a a a a  Tekstiversio   

Murupolku

ksshp.fi » Sairaalat ja yksiköt » Keski-Suomen keskussairaala » Laboratorio Fimlab

Sisältö

 

Laboratoriot yhdistyivät - myös keskisuomalaisia palvelee nyt Fimlab


Uuden nimen taustalla on entistä vahvempi laboratorio

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laboratoriot ovat 1.4. lähtien osa Fimlab Laboratoriot Oy:tä. Yritysjärjestelyssä Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueelle muodostuu Suomen suurin  terveydenhuollon laboratoriopalveluja tuottava yhtiö.

Vuonna 2013 vahvistetussa yritysjärjestelyssä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri myi laboratoriotoimintonsa Fimlabille. Samalla Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä tuli Fimlabin merkittävä omistaja 25 prosentin osuudella. Fimlabin omistajia ovat lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä siirtyy noin 150 työntekijää Fimlabiin, jossa on ennestään noin 600 työntekijää.  Fimlabilla on Kanta-Hämeen alueella 12 ja Pirkanmaan alueella noin 60 asiakaspalvelupistettä. Toimintojen yhdistyessä asiakaspalvelupisteiden määrä kasvaa lähes sataan. Yhdistymisen myötä Fimlab tuottaa palveluja lähes miljoonalle suomalaiselle 50 kunnan alueella.

Asiointi laboratorioissa tapahtuu jatkossakin tutuissa keskisuomalaisissa toimipisteissä. Sekä Jyväskylässä, Tampereella että Hämeenlinnassa toimii lisäksi ympärivuorokautinen laboratoriopalvelujen tuotanto.

Fimlabin rakentaminen useiden sairaanhoitopiirien yhteiseksi yritykseksi on konkreettinen esimerkki terveydenhuollon rakennemuutoksesta. Yhdistymisen tuomat mittakaavaedut ja automaation hyödyntäminen luovat edellytyksiä tuottavuuden ja kustannustehokkuuden lisäämiselle julkisessa terveydenhuollossa. Näin turvataan palveluiden kilpailukyky sekä osaamisen säilyminen Suomessa jatkossakin. Korkeatasoinen ja kustannustehokas laboratorioyhtiö koituu monilla tavoin toiminta-alueensa asukkaiden eduksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin laboratoriopalvelut tuottaa 1.4.2014 alkaen Fimlab Laboratoriot Oy.

Fimlab Laboratoriot Oy:n omistavat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Keski-suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, ja se on ensimmäinen julkisen terveydenhuollon puolelle perustettu laboratorioyhtiö.

Yrityksen asiakkaina ovat muun muassa sairaalat, terveyskeskukset, työterveyshuolto ja yksityiset lääkäriasemat.

Ajanvaraus- ja näytteenottokäytännöt pysyvät muutoksen jälkeen ennallaan.

Lisää tietoa: www.fimlab.fi  tai www.laboratorio.fi


Päivitetty 7.4.2014 13:05

in English

© Keskussairaalantie 19 · 40620 Jyväskylä · Puh. (014) 269 1811