Alueellinen Nyrkki: annettuja suosituksia ja rajoituksia kannattaa jatkaa

Julkaistu 27.10.2020 klo 16.52

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä, Nyrkki totesi tämän päivän kokouksessaan, että vaikka Jyväskylässä ilmentyneet koronatartunta luvut ovat laskusuunnassa kaupunkiin annettuja suosituksia ja rajoituksia on Nyrkin mielestä tarkoituksenmukaista jatkaa myös marraskuussa. Suositusten ja rajoitusten avulla viruksen leviämistä on pystytty hillitsemään.

Kyse oli Nyrkin suosituksesta ja Jyväskylän kaupunki päättää ja tiedottaa itse omista linjauksistaan tehtyjen päätösten mukaisesti myös marraskuun osalta.

Nyrkissä todettiin myös, että vaikka tilanne KSSHP:n alueella on varsin rauhallinen, myös maakunnassa on tärkeä noudattaa yleisiä kansallisia ohjeita sekä kunnan omia suosituksia, mikäli niitä on kuntaan annettu.

Harrastetoimintaan ei annettu suosituksia

Nyrkki totesi tämän päivän kokouksessaan, että se ei tule antamaan KSSHP:n alueelle harrastustoimintaan liittyviä suosituksia. Kokouksessa todettiin, että kunnat voivat itse antaa myös harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan liittyviä rajoituksia kuntakohtaisesti, mikäli siihen koetaan tarvetta. Tavoitteena on, että harrastustoiminta jatkuisi sekä lasten että aikuisten kohdalla mahdollisimman normaalina.

KSSHP on edelleen perustasolla

Nyrkki arvioi edelleen, että KSSHP:n alueella jatketaan perustasolla. Kokonaisvaltaiseen arvioon vaikutti se, että täällä kyseessä oli rypäs, joka on saatu hyvin hallintaan eikä sairaalahoidon tarve ole lisääntynyt.