Naistentautien poliklinikka

Meillä voit oppia:

  • Tutkimuksia ja pieniä toimenpiteitä. Meillä tehtäviä tutkimuksia ja toimentpiteitä ovat esimerkiksi gynekologisia näytteenotot, ultraäänitutkimukset, ascitespunktiot, kolposkopiat ja hysteroskopiat.

  • Lapsettomuushoidoista pariskuntien tutkimusta ja hoitoa sekä yhteistyötä klinikka Fertinovan (entinen In-tiimi) kanssa.

  • Onkologisten potilaiden hoidosta syöpäpotilaan hoitopolun

  • Inkontinenssipotilaan hoidosta lanpo-potilaan hoitopolun sekä yhteistyötä lantionpohjayksikön kanssa.

  • Keskenmeno- ja raskaudenkeskeytyspotilaan hoidosta esimerkiksi lääkkeellinen raskaudenkeskeytys osastolla tai kotona sekä alueellinen hoitopolku.

  • Asiakkaan seksuaalisuuden kohtaamista hoitotyössä. Seksuaalisuuden huomioimiseen hoitotyössä voi saada ohjausta poliklinikan seksuaalineuvojilta.

Vastuualue

Naistentaudit ja synnytykset

Ylihoitaja

Tiina Schildt

Osastonhoitaja

Osastonhoitaja vs.Tanja Puranen-Altamiro 

Opiskelijavastaava

aoh Mirja Rinne

Yksikön toiminta
ja tavallisimmat potilasryhmät

Poliklinikalla toimii kuusi vastaanottoa: onkologia, fertiliteettipoliklinikka, gynekologiset toimenpiteet, erikois- ja erikoistuvan lääkärin vastaanotot sekä päivystysvastaanotto.

Naistentautien pkl:lla tutkitaan ja hoidetaan eri-ikäisiä naisia. Hoidettavilla potilailla on esimerkiksi lisääntymisterveyden ja hormonaalisia häiriöitä, kohdun laskeumia, gynekologisia tulehduksia, virtsaamiseen liittyviä ongelmia ja syöpäsairauksia. Poliklinikalla hoidetaan myös alkuraskauden häiriöitä ja raskauden keskeytyspotilaita. Lisäksi tehdään polikliinisia toimenpiteitä.

Henkilökunnan määrä

Apulaisosastonhoitaja

 5 kätilöä

 2 sairaanhoitajaa

Terveysalan opiskelijat

Harjoittelujakso 4 viikkoa

Max. 2 opiskelijaa kerrallaan.