Tervetuloa päivystämään Keski-Suomen keskussairaalan päivystykseen Jyväskylään!

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystys on yksi maan suurista päivystysyksiköistä, jossa on noin 75 000 päivystyskäyntiä vuodessa. Päivystystä on kehitetty pitkäjänteisesti nopean vasteen toimintamallin mukaisesti. Erityistä huomiota on kiinnitetty päivystysosaamiseen ja sen vahvistamiseen, ja ensimmäiset akuuttilääkärit aloittivat meillä jo vuonna 2012. Nyt päivystysalueella työskentelee 20 omaa lääkäriä, joista suurin osa on akuuttilääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä. Akuuttilääketieteen erikoislääkäreitä on kuusi, joista kaksi toimii kliinisenä opettajana.

Ulkopuoliset päivystäjät työskentelevät yleislääketieteen (YLE) nopealla linjalla (ns. kevyet päivystyspotilaat) sekä konservatiivisen ja operatiivisen hoitoryhmän YLE-linjoilla. Samoissa hoitoryhmissä työskentelee erikoisalojen (akuuttilääketiede, kirurgia, lastentaudit, sisätaudit) päivystäjiä, joten konsultointi on helppoa ja senioritukea on aina saatavilla. Paikalla on aina vähintään yksi kokenut akuuttilääkäri. Lääketieteen opiskelijalta edellytetään viiden vuoden opintojen suorittamista.

6-10 h pituiset vuorot ovat varattavissa sairaanhoitopiirin nettisivuilla olevan kalenterin kautta ja ne avautuvat aina neljäksi kuukaudeksi kerrallaan. Jokainen päivystäjä perehdytetään etukäteen, ja meillä on mahdollista tehdä perehdytysvuoro/-vuoroja ilman listavastuuta ennen itsenäisen päivystämisen aloittamista. Palkkaus on kannustava ja koostuu kokemukseen perustuvasta perusosasta ja hoidetuista potilasta saatavasta korvauksesta. Lääketieteen opiskelijan keskimääräinen korvaus on noin 70 eur/h, valmiin lääkärin noin 100 eur/h, pyhäpäivien korvaus on suurempi.

Olethan yhteydessä!

ylilääkäri Afra Prokki, afra.prokki@ksshp.fi puhelin 014 269 3338

Tervetuloa päivystämään