Harjoittelun aikana

Työvuorotaulukot

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on käytössä kaikille opiskelijoille (riippumatta oppilaitoksesta) tarkoitettu yhtenäinen ammattitaitoa edistävän harjoittelun lomake. Lomakkeen voi tulostaa alla olevasta linkistä. Kaikkien ammattikorkeakouluopiskelijoiden (myös muiden paikkakuntien) osalta lomaketta ei enää tarvitse toimittaa opetusylihoitajalle, vaan laskutus hoidetaan Jobiili-järjestelmän kautta. Harjoittelun päätteeksi opiskelija voi toimittaa lomakkeen opettajalleen tai pitää itse riippuen siitä, miten he ovat yhdessä sopineet. Yksi kopio lomakkeesta jää yksikköön.

Terveysalan ammattiopistojen opiskelijoilla lomake toimii työvuorotaulukkona. Opiskelija täyttää lomakkeen kaikista harjoittelujaksoistaan sairaanhoitopiirin toimintaympäristössä. Voit tulostaa lomakkeen alla olevasta linkistä tai saada sen harjoitteluyksiköstäsi ja täyttää sen yhdessä opiskelijavastaavan kanssa. Harjoittelun jälkeen huolellisesti täytetty lomake annetaan osastonhoitajalle, joka lähettää sen allekirjoitettuna opetusylihoitajalle sisäpostissa osoitteeseen: Opetusylihoitaja Matti Puhakainen, Koulutuksen ja tutkimuksen vastuualue, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Keskussairaalantie 19, 40620 Jyväskylä.

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun lomake/Työvuorotaulukko (188 Kt)

Ruokailu

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä harjoitteluaan suorittavat terveysalan opiskelijat voivat syödä opiskelijahintaan (2,60 euroa) henkilöstöravintola Caterinassa. Ruokailemaan tulevilla opiskelijoilla tulee olla voimassa oleva opiskelijakortti mukanaan. Caterina suosittelee, että opiskelijat ruokailisivat vasta kello 12 jälkeen, kun suurimmat ruuhkat ovat ohi. Ruokalistat löytyvät Kylän kattauksen sivuilta kohdasta Kahvila-Ravintola Caterina.

Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet

Vaitiolo- ja salassapitovelvollisuus koskee opiskelijoita ja on voimassa vielä harjoitteluiden päättymisen jälkeenkin. Myös sosiaaliseen mediaan harjoittelussa tapahtuneista asioista tai potilaista kirjoittaminen on ehdottomasti kielletty. Odotamme sinun myös käyttäytyvän ammatillisesti ja asiallisesti henkilökuntaa ja potilaita kohtaan.

Teet pääsääntöisesti samoja työvuoroja kuin oma/t ohjaajasi. Ole aktiivinen, oma-aloitteinen ja innostunut: kysy, pohdi ja ihmettele. Näin saat enemmän irti harjoittelusta ja annat itsestäsi hyvän kuvan. Moni meillä harjoitellut on nyt yksi kollegoistamme!

Opiskelijana sinulla on oikeus saada hyvää ohjausta ja toimia tasavertaisena työryhmän jäsenenä hyvässä oppimisympäristössä. Myös sinulla on oikeus tulla kohdelluksi asiallisesti ja ammatillisesti ja sinun kuuluu saada palautetta ja arviointia edistymisestäsi ja tavoitteidesi saavuttamisesta.