Harjoittelupaikan varaaminen ja peruminen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin harjoittelupaikat varataan osoitteessa www.jobiili.fi. Tutustu harjoittelupaikkatarjontaan ja perehdy, mitä edeltäviä opintoja ja valmiuksia harjoitteluyksikkö sinulta odottaa. Keskustele myös opettajasi kanssa sopivan paikan valinnasta. Vahvistaessaan harjoitteluvarauksen oppilaitoksen opettaja hyväksyy harjoittelupaikan.  Toisen asteen työssäoppimispaikat sovitaan oppilaitosten edustajien ja yksiköiden kesken. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tarjoaa terveysalan harjoittelupaikan ensisijaisesti Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoille, toisena muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijoille ja kolmantena toisen asteen opiskelijoille.

Harjoittelupaikan varaajalla tulee olla Jobiili -palvelimella aktiivinen ja päivitetty CV (curriculum vitae). CV:ssä tulee olla mm. kuvaus aikaisemmista opinnoista ja harjoittelupaikoista, niissä opituista asioista sekä alustavia tavoitteita harjoittelujaksolle. Näin ohjaajat pystyvät suunnittelemaan harjoittelujaksosi yksilöllisemmäksi. Hakijan olisi hyvä ottaa yhteyttä harjoitteluyksikköön sopiakseen tarkemman harjoitteluun saapumisajan ja -paikan. Yksiköiden yhteystiedot löytyvät Jobiilista kunkin yksikön kohdalta ja  harjoitteluyksiköiden kuvaussivuilta, joihin on myös suotavaa tutustua ennen harjoittelun alkua.

Harjoittelupaikkojen peruutus tulee tehdä kaksi viikkoa ennen jakson alkamista. Tätä myöhemmin tehtävästä peruutuksesta harjoitteluyksikkö voi laskuttaa opiskelijaohjauspalkkion varatulta ajalta tai sen osalta.