Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntijat


Keski-Suomessa toimii sekä sairaanhoitopiirin että muiden koulutusorganisaatioiden kouluttamia kokemusasiantuntijoita. Kokemusasiantuntijat voivat toimia sairaanhoitopiirissä, terveysasemilla, kuntaorganisatioissa, oppilaitoksissa yms.

Sairaanhoitopiirin toimesta ei ole alkamassa nyt koulutuksia.

Kuka on kokemusasiantuntija?

Kokemusasiantuntija on koulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta eri sairauksista (psyykkisistä tai somaattisista, myös päihdesairauksista) joko niistä itse kärsivänä, toipuneena tai sairastuneen omaisena/läheisenä.

Katso tästä kokemusasiantuntijoiden esittely

Videon voi katsoa myös tämän linkin kautta >>

Missä kokemusasiantuntijoita voi hyödyntää?

  • jäseninä erilaisissa työryhmissä
  • palvelujen arvioinnissa, uuden toiminnan suunnittelussa (lue lisää täältä).
  • hoito- ja palveluketjujen kehittämistyössä
  • ryhmäohjauksessa (vertaisohjaajana) ammattilaisen työparina
  • kokemusasiantuntijan juttupenkki
  • kokemuskouluttajana ja -tiedottajana erilaisilla koulutuspäivillä sekä oppilaitoksissa (jakamassa realistista tietoa heille tutuista sairauksista)
  • vertaistukihenkilönä

Kokemusasiantuntijan toimeksiannot, palkkiokäytännöt ja tilaaminen

Kokemusasiantuntija on allekirjoittanut vaitiolositoumuksen. Tilaava yksikkö maksaa heille toiminnasta matkakorvauksen sekä palkkion (20e/h + matkat, koulutustilaisuudet hinnoitellaan erikseen). He voivat toimia sairaanhoitopiirin ja kuntien erilaisissa organisaatioissa, terveysasemilla sekä järjestöissä.

Kokemusasiantuntijoita voi kysellä joko heidän taustojensa perusteella (sairaudet, kuntoutuja/omainen jne.), heidän aiemmin ilmoittaman mielenkiinnon perusteella tai organisaatiota lähinnä asuvaa. He toimivat Keski-Suomen alueella.

Mikäli kiinnostuit hyödyntämään kokemusasiantuntijaa omassa työssäsi/ työryhmässäsi, voit kysellä heidän yhteystietojaan: Nina Peränen puh 014 269 8365  tai Susanna Mutanen puh 014 269 5516.