Tieteellinen toiminta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tehdään laadukasta, innovatiivista ja vaikuttavaa yliopistotasoista, kansallisesti ja kansainvälisesti arvotettua eri tieteenalojen tutkimusta, lääketutkimuksia sekä ammattikorkeakoulutasoisia opinnäytetöitä. 

Sairaanhoitopiirin tutkimusstrategisena tavoitteena on edistää terveyttä ja sairauksien ehkäisyä kehittämällä diagnostiikkaa, hoitoa, kuntoutusta ja terveyspalvelujärjestelmää.

Menestyksekkään tieteellisen tutkimuksen perusedellytykset ovat erityisosaamisalueiden syventäminen, tutkimustyöstä motivoituneiden nuorten tutkijoiden rekrytointi, tutkimusyhteistyön verkottuminen ja tutkimusrahoituksen turvaaminen. Maine kehittyvänä työyhteisönä tukee osaavan henkilöstön saatavuutta.

Sairaanhoitopiirissä työskentelee tutkijanuran eri vaiheessa olevia henkilöitä. Tutkijalle pyritään mahdollistamaan tutkijana kehittyminen kliinisen työn rinnalla esim. tarjoamalla asianmukaisia tiloja, varusteita sekä tietojenkäsittelyohjelmia.

Tieteellinen tutkimustoiminta perustuu säädöksiin ja lakeihin sekä sairaanhoitopiirin tutkimusstrategiaan, yleiskirjeisiin sekä tieteellisen tutkimuksen periaatteisiin ja ohjeisiin.

Tutkimustoimintaan liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä.

Tutkijoiden ohjausklinikka KSKS:ssa

Tutkimuspalvelut tarjoaa tutkijoille apua tutkimuslomakkeiden, asiakirjojen ym. laatimisessa sekä lainsäädännön ja muun ohjeistuksen ymmärtämisessä.

HUOM! Jatkossa pyrimme järjestämään ohjausklinikan siten, että aika hyödyttää myös eettisen toimikunnan lausuntohakemuksia tekeviä.

Aika on entiseen tapaan perjantaina klo 12.30-13.00. Tarvittaessa aikaa voidaan jatkaa klo 13.30 saakka.

Ohjausklinikka kevätkaudella 2019: 

  • HUOM! Torstai 14. helmikuuta
  • perjantaina15. maaliskuuta
  • perjantaina 26. huhtikuuta
  • keskiviikkona 29. toukokuuta

Paikkana Minikampuksen neuvotteluhuone (rak. 1, 2. krs). Mahdollisista peruutuksista tai muutoksista ilmoitetaan Santran etusivulla.

Ohjeistusta saat myös päivittäin ottamalla yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse tutkimuskoordinaattori Päivi Lampiseen (paivi.lampinen@ksshp.fi, puh. 014 269 5134) tai ma. tutkimuskoordinaattori Anna Puupposeen (anna.puupponen@ksshp.fi, puh. 014 269 3536). Olemme pääsääntöisesti paikalla työhuoneellamme Minikampuksella ja voit poiketa luonamme. Varmimmin saat meidät kiinni sopimalla ohjausajan kanssamme.