KSSHP:n alueella rokotuskattavuus vastaa Suomen keskitasoa ja mahdollisuus saavuttaa 80% rokotuskattavuus on hyvä

Julkaistu 30.9.2021 klo 16.13

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä arvioi tämänpäiväisessä (30.9.2021) kokouksessaan, että 80 % rokotekattavuuden saavuttaminen alueella on hyvinkin mahdollista yli 12-vuotiaassa väestössä. Koronarokotekoordinaatioryhmä totesi, että KSSHP:n alueella kaikilla ikäryhmillä on ollut mahdollisuus ottaa rokote. Ajanvarauksettomilla matalan kynnyksen rokotusmahdollisuuksilla on saatu aktivoitua nuorempia ikäryhmiä rokottautumaan. Rokotusaikoja on alueella edelleen hyvin vapaana.

KSSHP:n alueella on aloitettu kolmansien rokoteannosten jakaminen riskiryhmille. Kolmas rokoteannos aiheuttaa arvioiden mukaan noin puolelle rokotetuista sivuvaikutuksia. Lievät ja ohimenevät sivuvaikutukset ovat kuitenkin normaaleja. Kolmannet rokotukset suositellaan jakamaan työyksiköiden kesken niin, että vältytään mahdollisten sivuvaikutusten aiheuttamilta yhtäaikaisilta sairauspoissaoloilta.

Koronarokotekoordinaatioryhmä keskusteli myös pian alkavista influenssarokotuksista. Influenssarokotteita on tulossa tänä vuonna viime vuotta vähemmän. Saatavista rokotteista turvataan mahdollisimman suuri osa potilaille, jotka ovat erittäin suuressa riskissä sairastua vakavasti. Työntekijöistä influenssapotilaita hoitava henkilökunta sekä influenssatartunnan suhteen erittäin suuren riskin potilaita hoitava henkilökunta rokotetaan alkuvaiheessa. Priorisoinnissa noudatetaan THL:n ohjeistusta. Rokotettavien työntekijöiden osuutta kasvatetaan mahdollisuuksien mukaan, jos rokotteita saadaan ennakoitua enemmän.