Keski-Suomen Sairaala Novan visuaalisessa ilmeessä kohtaavat ihminen ja luonto

Julkaistu 17.12.2019 klo 15.59

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on julkistanut tänään loppuvuodesta 2020 valmistuvan Keski-Suomen Sairaala Novan visuaalisen ilmeen. Ilmeen lähtökohtana on ollut Sairaala Novassa vahvasti esillä oleva luontoteema, joka kumpuaa erityisesti alueen kansallispuistoista. Sairaala Novassa taidetta ja estetiikkaa on suunniteltu niihin kerroksiin, joissa potilaat liikkuvat ja joissa viihtyvyyden on ajateltu tukevan hoitotyötä. Alimmissa kerroksissa suunnittelua ja taidetta inspiroivat Keski-Suomelle tyypilliset järvet ja vuodeosastoja maakuntamme moninaiset metsät.

Katso Sairaala Novan lanseerausvideo

Visuaalisen ilmeen idea

Sairaala Novan visuaalisen ilmeen ideana on tukea mahdollisimman hyvin Sairaala Novan tarinaa ja brändiä. Visuaalinen ilme ammentaa voimansa luonnon eheyttävästä voimasta.

Sairaala Novan tunnus

Sairaala Novan tunnus

Sairaala Novan tunnus koostuu pisara- ja lehtielementtien muodostamasta kuvasymbolista (liikemerkki) ja nimen kirjoitusasusta (logo).

Tunnuksen kuvasymbolin pisara- ja lehtielementit tuovat kansallispuistoissamme virtaavan veden ja humisevan metsän osaksi tarinaa. Siinä voi symbolisesti nähdä myös risteileviä polkuja – hoitopolkuja, elämänpolkuja ja kohtaamispisteitä. Harkittu symmetria ja täsmällisen tarkka geometrinen muotokieli kuvastavat sairaalaympäristössä työskentelevien asiantuntemusta sekä laadukkaita palveluita. Taustalle piirtyy myös viitteellisesti sairaalaristi, jääden kuitenkin tarkoituksenmukaisesti vain yhdeksi osaksi uudenlaista ajattelua ja tarinaa. Tunnuksen kuvasymbolin keskiössä on aina tilaa ihmiselle.

Animaatio Sairaala Novan tunnuksesta

Värimaailma

Sairaala Novan visuaalisen ilmeen neljäksi pääväriksi on valittu pehmeät värisävyt metsästä, vedestä, kaarnasta ja auringonnoususta. Ilmeen värimaailma muodostaa ajattoman, luonnonläheisen ja rauhoittavan väripaletin.

Sairaala Novan päävärit