Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän tukee Jyväskylän koronalinjausta ja pitää uusia suosituksia perusteltuina

Julkaistu 16.10.2020 klo 14.55

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän (Nyrkki) kokouksessa käytiin tänään perusteellista keskustelua maakunnan epidemiologisesta tilanteesta koronavirukseen liittyen. (Johtoryhmän kokouksiin osallistuu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän kaupungin edustajien lisäksi myös edustajia Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta ja Keski-Suomen ELY -keskuksesta ja Äänekoskelta.)

Jyväskylän koronalinjaus ja uudet suositukset

Tämänpäiväisessä kokouksessa päädyttiin siihen, että koko maakunnan tasolla ollaan edelleen perustasolla, vaikka Jyväskylän alueella on viimeisen viikon sisällä todettu ennätysmäärä koronatartuntoja ja useat kiihtymisvaiheen tunnusmerkit täyttyvät. Maakunnassa ei ole käynnissä hallitsematonta epidemiaa. Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä tukee Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän tänään antamaa näkemystä siitä, että Jyväskylä on tällä hetkellä koronaepidemian suhteen kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Näin siksi, että pääosa tartunnoista kytkeytyy yhteen ryppääseen ja ilmaantuvuusluvut ovat suuria.  Siitä huolimatta uudet tartuntatautitapaukset on saatu Jyväskylässä hyvin hallintaan ja tautiin altistuneet karanteeniin.

Nyrkiksi nimetty johtoryhmä kävi kokouksessaan läpi myös Jyväskylän kaupungin tänään antamia uusia suosituksia ja näki tarpeellisena, että Jyväskylän kaupunki antaa paikallisia suosituksia toimenpiteistä, joilla koronatartuntojen leviämistä pyritään edelleen torjumaan.

  • Pidän Jyväskylän kaupungin tämänpäiväistä päätöstä antaa uusia suosituksia erittäin perusteltuna, koska tärkeää on, että tällaisessa tilanteessa otetaan käyttöön kaikki tarpeelliseksi arvioidut torjuntatoimet koronan torjumiseksi, toteaa aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen.

Kokouksessa todettiin myös, että Jyväskylä pois lukien kokonaisuudessaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on epidemian suhteen tällä hetkellä varsin rauhallinen eikä muualle ole tarpeen antaa uusia suosituksia.

LISÄTIETOJA:         Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, johtoryhmän pj.

040 5675415

                

Ryhmän jäsenet ja asiantuntijat: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, ryhmän puheenjohtaja, Juha Paloneva, KSSHP:n, vs. johtajaylilääkäri, varapuheenjohtaja, Heljä Lundgrén-Laine, johtajaylihoitaja, Jaana Leppäaho-Lakka, infektioylilääkäri, Jarkko Jäntti, turvallisuuspäällikkö. Jyväskylän kaupunki: Kati Kallimo, toimialajohtaja, Johanna Tuukkanen, ylilääkäri, Ilkka Käsmä, palvelupäällikkö, vastaava lääkäri. Äänekosken kaupunki: Keijo Lukkarinen, ylilääkäri. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Laura Blåfield, aluehallintoylilääkäri (16.10.2020 Miia Kaartinen, aluehallintoylilääkäri). Keski-Suomen ELY -keskus: Pirkko Melville, johtaja