Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella olevat riskiryhmät on saatu kartoitettua koronarokotusten suhteen

Julkaistu 18.2.2021 klo 16.34

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella suurimmassa osassa kuntia tai kuntayhtymiä on aloitettu antamaan koronarokotetta myös riskiryhmiin kuuluville. Tämä kävi ilmi tämänpäiväisessä Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on saanut myös valmiiksi THL:n ohjeistuksen mukaisen listauksen KSSHP:n alueella kaikista niistä riskiryhmiin 1 kuuluvista henkilöistä, jotka ovat oikeutettuja rokotteeseen, rokotuksen alkuvaiheessa.  Riskiryhmiin 1 kuuluvien henkilöiden tiedot tullaan välittämään KSSHP:n alueen terveyskeskuksiin. Yhteensä riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä on KSSHP:n alueella noin 13 000. (Kts. diat). Riskiryhmät ovat: lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, syöpätaudit, vaikeat keuhkosairaudet, vaikeat munuaissairaudet, elinsiirrot, puolustusjärjestelmänhäiriöt ja Downin oireyhtymä. Tarkemmat perustelut riskiryhmiin 1 kuuluvista löytyy THL:n sivuilta.

Rokotteiden saannissa on ollut viivästyksiä

Kokouksessa todettiin myös se, että viime aikoina koronarokotuksia Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on vaikeuttanut se, että rokotuksia on saatu alueelle luvattuja määriä vähemmän. Myös tieto rokotteiden viivästymisestä on tullut viime hetkillä. Kokouksessa tuotiin esille myös huoli siitä, että kun kunnissa ei viivästymisien vuoksi ole voitu kansalaisia rokottaa niin paljon kuin mihin oli varauduttu, rokotuspuhelimet ovat monin paikoin päässeet ruuhkautumaan.  

Yli 80 -vuotiaiden seurassa rokotuksiin tuleva

Koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa linjattiin myös, että kotona asuvien yli 80 -vuotiaiden kanssa voidaan samalla kerralla rokottaa yksi omaishoitajan ominaisuudessa toimiva perheenjäsen. Yli 80 -vuotiaiden kanssa rokotuksiin tulevia ulkopaikkakuntalaisia ei pääsääntöisesti rokoteta. Tällä pyritään turvaamaan rokotteiden riittävyys oman kunnan alueella.