Keski-Suomen sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmä kokoontui tänään ensimmäisen kerran

Julkaistu 12.3.2020 klo 17.18

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen kokoama pandemiajohtoryhmä kokoontui tänään 12.3.2020 ensimmäisen kerran KSSHP:ssä olemassa olevan pandemiasuunnitelman mukaisesti. Sairaanhoitopiirin johtaja johtaa sairaanhoitopiirin toimintaa aluehallintoviraston ja pandemiapäällikön ohjeiden mukaisesti. Pandemiapäällikkönä toimii infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka.

WHO määritti keskiviikkoiltana 11.3.2020 koronavirusepidemian pandemiaksi. Suomessa tilanne ei ole toistaiseksi yltänyt edes epidemiaksi ja kaikki tartuntaketjut on toistaiseksi pystytty jäljittämään, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.

Pandemiajohtoryhmän jäsenet nimettiin

Pandemiajohtoryhmään nimettiin jäseniä sekä sairaanhoitopiiristä että maakunnan terveyskeskuksista. Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä pandemiajohtoryhmään kuuluvat sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen, infektioylilääkäri Jaana Leppäaho-Lakka, hygieniahoitaja Maire Matsinen, vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva, johtajaylihoitaja Heljä Lundgrén-Laine, operatiivisen palvelualueen johtaja Jyrki Jalkanen, päivystyksen ja ensihoidon palvelujohtaja Johanna Tuukkanen, viestintäpäällikkö Tuija Melville ja viestinnän asiantuntija Pieta Haatainen.

Maakunnasta tulevat edustajat ovat alueensa tartuntataudeista vastaavia lääkäreitä. Pandemiajohtoryhmään nimettiin Ilkka Käsmä Jyväskylästä, Jari Raudasoja Seututerveyskeskuksesta, Keijo Lukkarinen Äänekoskelta, Virve Ohranen Saarikasta, Heikki Alanen Wiitaunionista, Jari Nojonen Muuramesta ja Heimo Lajunen Kinnulasta.

Pandemiajohtoryhmän tehtävät

Pandemiajohtoryhmän tehtäviin kuuluu pandemiasuunnitelman mukaisesti toiminnan suunnittelu, ohjeiden ja määräysten antaminen, toimenpiteiden valvonta, yhteistyö terveyskeskusten ja kuntien sosiaalitoimen kanssa, yhteydenpito viranomaisiin, yhteistoiminta muiden sairaanhoitopiirien kanssa, tilanteen seuranta, raportointi aluehallintovirastoon ja muille viranomaisille sekä tiedottaminen.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu päivittäin seuraamaan koronavirustilanteen kehittymistä Suomessa ja Keski-Suomessa, sekä linjaamaan ratkaisuja kulloisiinkin tilanteisiin.