Koronanyrkin tiedote: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue pidetään edelleen kiihtymisvaiheessa

Julkaistu 6.4.2021 klo 13.59

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmän kokouksessa oltiin tänään yksimielisiä siitä, että vaikka epidemiologinen kokonaiskuva on koko sairaanhoitopiirin alueella rauhoittumaan päin, tilannekuvaa ei ole syytä vielä muuttaa. Kokouksessa todettiin myös, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antamat 10 henkilön yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa, Jyväskylää lukuun ottamatta koko KSSHP:n alueella 30.4.2021 saakka. Jyväskylän kaupungin oman poikkeusolojen johtoryhmän antamat tiukemmat eli 6 henkilön kokoontumisrajoitukset ovat niin ikään voimassa huhtikuun ajan. Kansalaisia muistutetaan edelleen myös maskien käytön tärkeydestä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvavälien tärkeydestä.

Rajoitusten jatkamisella pyritään siihen, että tilanne alueella pysyisi edelleen rauhallisena ja alueellisella tartuntatautien johtoryhmällä olisi mahdollista muuttaa KSSHP:n epidemiologista statusta ennen kesää.

Johtoryhmä arvioi KSSHP:n alueen epidemiologista tilannetta kokouksissaan viikoittain ja tekee siitä tarvittavat johtopäätökset.