Koronanyrkki katsoo KSSHP:n alueen olevan edelleen kiihtymisvaiheessa, vaikka koronatilanne on menossa huonompaan suuntaan

Julkaistu 15.12.2020 klo 15.13

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi 14.12.2020 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP:n) alueen olevan edelleen tukevasti kiihtymisvaiheessa, vaikka tautitilanne on sairaanhoitopiirin alueella mennyt viime viikkoina huonompaan suuntaan. Tästä on osoituksena mm. ilmaantuvuuden nousu, taudin leviäminen myös eläkeläisiin, tartunnan leviäminen yhä laajemmin KSSHP:n alueen pikkukuntiin ja sairaalahoidon tarpeen hienoinen nousu. Kokouksessa todettiin myös, että viikolla 50 Jyväskylän kaupungin alueella tartunnan lähde pystyttiin jäljittämään enää vain 71 prosenttisesti, joka on ollut huonoin jäljitystietoprosentti Jyväskylässä tähän mennessä.

Kokoontumisrajoituksille suositellaan 10 henkilön ylärajaa 6.1.2021 saakka

Kokouksessa tuotiin esille, että koronatartuntojen määrän kasvu alueella huolestuttaa ja asiaa arvioidaan seuraavan kerran ensi maanantaina 21.12.2020. Jotta tilanne saadaan pysymään hallinnassa, Koronanyrkki päätyi antamaan KSSHP:n alueelle suosituksen maksimissaan 10 henkilön yleisö- tai yksityistilaisuuksien järjestämisestä 6.1.2021 saakka.

Muut kokouksessa annetut suositukset

Kokouksessa todettiin myös, että seurakunnilla on Suomessa oikeus päättää itse kirkollisten toimitusten osallistujamäärien rajoista mm. jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa. Johtoryhmä toivoo, että myös kirkollisiin menoihin liittyvissä tilaisuuksissa yleisömäärät minimoitaisiin.

Kokouksessa oltiin huolissaan myös joulunajasta ja todettiin, että nyt on tärkeä aika muistuttaa kaikilla työpaikoilla etätyön tärkeyttä myös joulun jälkeen, jotta eripuolilla Suomea liikkuneet kansalaiset eivät levittäisi koronaa työpaikoillaan hallitsettomasti joulun jälkeen. Tällä hetkellä yksi ryhmä, jossa korona leviää on työpaikat.

Muutamille kokousedustajille oli tullut myös kyselyitä taksikuskien ja heidän asiakkaidensa maskien käytöstä. Kokouksessa annettiin vahva maskisuositus sekä taksikuskeille että heidän asiakkailleen ja todettiin, että maskia käyttävä henkilöt ovat parhaiten turvassa koronalta.