Koronarokotekoordinaatioryhmä: Jokainen otettu rokote vie lähemmäs normaalimpaa elämää

Julkaistu 9.9.2021 klo 15.47

Tänään (9.9.2021) kokoontunut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä totesi rokotusten edenneen nuorten osalta hyvin. Kaikki alueen oppilaitokset on jo kohta kierretty rokottamassa ja halukkaat 12-15-vuotiaat ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa. 25-35-vuotiaiden nuorten aikuisten kohdalla rokotekattavuus ei ole edennyt muiden ikäryhmien vauhtia. Rokotteen ottaminen on nyt alueella helppoa, sillä ajanvarauksettomia vaihtoehtoja on hyvin tarjolla. Tällä viikolla Jyväskylässä on mahdollista saada ensimmäinen rokoteannos Gradian pisteillä. Samalla voi varata ajan toiseen rokoteannokseen.


80% rokotekattavuutta pidetään Suomessa minimitasona, jolloin rajoituksista voidaan luopua ja yhteiskuntaa avata. Koko Keski-Suomen väestön osalta 80 % rokotekattavuus saavutetaan arvion mukaan marraskuussa, kun 80 %:lle väestöstä on kehittynyt täysi rokotesuoja eli tehosteannoksesta on kulunut vähintään viikko. Jokainen otettu rokote vie lähemmäs yhteiskunnan avaamista, joten rokotteen ottaminen vuorollaan on tärkeää.


Rokotekoordinaatioryhmä keskusteli myös kolmannesta rokoteannoksesta. Kolmannen rokoteannoksen kohdalla odotetaan vielä päätöksiä rokotejärjestyksestä sekä aikataulutuksesta. Kolmansien rokoteannosten kohdalla ei ole tarvetta hätäillä, sillä jo kaksi rokoteannosta antavat erittäin hyvän suojan vakavaa tautia vastaan.