Nyrkki ei nähnyt tällä hetkellä tarvetta tehdä muutoksia voimassa oleviin rajoituksiin

Julkaistu 10.11.2020 klo 13.43

Tiedote 10.11.2020

Nyrkki ei nähnyt tällä hetkellä tarvetta tehdä muutoksia voimassa oleviin rajoituksiin

Nyrkki ei nähnyt tarvetta tehdä tällä hetkellä muutoksia Jyväskylän alueella voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin, vaikka koronatilanne on Jyväskylässä parantunut viikko viikolta. Jyväskylä on tällä hetkellä selkeästi koronan suhteen perustasolla, kun se muutama viikko sitten kävi jo kiihtymisvaiheen kynnyksellä. 

Kokouksen päätöstä perusteltiin sillä, että hätiköityjä ratkaisuja ja nopeita muutoksia rajoitusten ja suositusten suhteen ei kannata tehdä koronavirustilanteen yllätyksellisyyden vuoksi. Tilanne voi muuttua hyvästä huonoksi hyvinkin nopeasti. Myös valtakunnallisesti koronatilanteen todettiin olevan nyt hienoisessa nousussa ja erityisesti Etelä- ja Pohjois-Suomen koronalukujen todettiin kipuavan ylöspäin. 

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä seuraa koronatilannetta tarkkaan ja keskustelee viikoittain kokouksissaan muun muassa siitä, onko esimerkiksi Jyväskylään nyt annettuja suosituksia syytä muuttaa suuntaan tai toiseen. Seuraavan kerran Nyrkki kokoontuu ensi maanantaina (16.11.2020).

Lisätietoja:

Juha Paloneva, vs. johtajaylilääkäri, Nyrkin varapuheenjohtaja

050 336 3695