Parempaa hoitoa ja ennaltaehkäisyä diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin - vaikuttavuusohjelman innovaatiohaku on nyt käynnissä

Julkaistu 19.2.2021 klo 15.36

 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut innovaatiotoimintansa tueksi globaalin kumppaniverkoston.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Medtronic, Novartis ja Innovestor ovat perustaneet private-public kasvuekosysteemin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteyteen. Kasvuekosysteemin tavoitteena on luoda uusia ratkaisuja sekä toimintatapoja, joilla parannetaan hoidon vaikuttavuutta potilaan ja terveydenhuollon näkökulmista. Kasvuekosysteemin vuoden 2021 ensimmäinen toimenpide on vaikuttavuusohjelma, jonka tavoitteena on kehittää ja kaupallistaa innovaatioita, jotka:

  • • tuottavat merkittävää vaikuttavuutta potilaalle
  • • lisäävät potilaan omatoimisuutta ja itsenäisyyttä
  • • parantavat hoidon laatua ja kustannusvaikuttavuutta
  • • mahdollistavat kroonisten sairauksien parempaa hoitotasapainoa
  • • hyödyntävät digitaalisuutta ja dataa

Innovaatiohaku käynnissä 18.2.2021 – 11.3.2021

Vaikuttavuusohjelma järjestetään kevään ja kesän 2021 aikana. Tavoitteena on tunnistaa diabeteksen sekä sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liittyviä innovaatiota Pohjoismaista sekä Baltian alueelta.

Kumppaneiden valitun 2-4 kasvuyrityksen kanssa tehdään liiketoiminnan yhteiskehittämistyö Keski-Suomen sairaanhoitopiirin toimintaympäristössä ja osana kasvuekosysteemiä.

Hakuaika vaikuttavuusohjelmaan on nyt auki ja hakemuksia voi jättää 11.3.2021 asti. Lisätietoja ohjelmasta ja hakemuksen jättämisestä löydät tästä linkistä.

Alusta innovaatiokehitykselle ja uudenlaiselle arvontuotannolle

Vaikuttavuusohjelma tarjoaa alustan, jossa uusia innovaatioita voidaan kehittää toimintaympäristössä, joka yhdistää perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä työterveys- ja yksityishoidon. Ohjelma tarjoaa erinomaisen foorumin kansainvälisille startupeille. Valitut startupit pääsevät yhteiskehittämään toimintaansa kumppaneista koostuvan advisor boardin kanssa 3 kuukauden ajan. Tämän yhteistyön tavoitteena on luoda kestävä ja vaikuttava malli tulevalle yhteistyölle.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin private-public kasvusekosysteemi kehittyy edelleen

Nyt käynnistyvä vaikuttavuusohjelma on kasvuekosysteemin vuoden 2021 ensimmäisiä toimenpiteitä. Sairaanhoitopiiri toivottaa myös jatkossa uusia kumppaneita tervetulleiksi tarttumaan yhteiseen haasteeseen potilastyön vaikuttavuuden parantamiseksi. Nyt pioneerikumppaneina toimivat Medtronic, Novartis ja Innovestor näkevät kasvuekosysteemin erinomaisena alustana luoda vaikuttavuutta ja toivovat myös muiden globaalien health ja life science -toimijoiden tarttuvan jatkossa tähän mahdollisuuteen.

Kasvuekosysteemin ja vaikuttavuusohjelman kumppanit

Medtronic on yksi maailman johtavista lääkinnällisen teknologian, palveluiden ja ratkaisujen yrityksistä. Yhteistyössä Innovestorin ja KSSHP:n kanssa haluamme löytää innovatiivisia ratkaisuja, jotka voivat auttaa diabetesta sairastavia potilaita.

Novartis on lääkealan yritys, joka kehittää innovatiivisen tutkimuksen avulla uudenlaisia hoitoja vastaamaan merkittäviin lääketieteellisiin tarpeisiin, tavoitteena pidentää ja parantaa ihmisten elämää. Etsimme yhteistyössä Innovestorin ja KSSHP:n kanssa innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin strateginen tavoite on olla mukana parempaa potilashyötyä tuottavissa innovaatioekosysteemeissä. Haluamme toimia tämän yhteistyön yhteiskehittämisalustana ja olla etujoukossa hyödyntämässä uusia, vaikuttavia, innovaatioita käytännön potilastyössä.

Innovestor on merkittävä pohjoismainen pääomasijoittaja. Olemme erittäin kiinnostuneita innovatiivisista health ja life science yhtiöistä yhdessä kumppaniemme, Medtronicin, Novartiksen ja KSSHP:n kanssa.

Lisätietoja:

Tiina Pihkala, Sales Manager, Medtronic, +358 40 726 2060, tiina.pihkala@medtronic.com

Outi Palin, Cardiovascular Business Unit lead, Novartis Finland, +358 40 061 7846 , outi.palin@novartis.com

Juha Kinnunen, Sairaanhoitopiirin johtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri,+358 14 269 1670, juha.kinnunen@ksshp.fi

Matti Härkönen, Managing Partner, Innovestor Ignite, +358 40 578 2688, matti.harkonen@innovestor.fi