Naistentaudit ja synnytykset

Naistentautien ja synnytysten erikoisalalla hoidetaan alkuraskauden ongelmia, toiminnallisia kuukautisvaivoja, kasvaimia, endometrioosia, lantionpohjan ongelmia (laskeumat, pidätysvaikeudet), lapsettomuutta sekä synnytyksiä. Voit lukea lisää synnytyksistä Synnytys-osiossa >>

Naistentautien diagnostinen työ, perustutkimukset, hoidon suunnittelu tehdään naistentautien poliklinikalla. Ajanvarauskäynneillä tehtäviä toimenpiteitä ovat muun muassa sterilisaatiot, pienet leikkaukset, kohdun limakalvon lämpöhoidot ja inkontinenssin leikkaushoito. Lisäksi erikoisala tarjoaa seksuaalineuvontaa.

Osastohoitoa tarvitsevat potilaat, kuten gynekologisessa leikkauksessa olleet, hoidetaan naistenosastolla. Lisäksi alkuraskauden vaikeammat ongelmat ja gynekologiset tulehdukset hoidetaan osastolla. Osaston yhteydessä toimii myös sytostaattihoitoyksikkö.

Naistentautien erikoisala tekee yhteistyötä lantionpohjayksikön kanssa pidätysvaikeuksien hoidossa. Käytettävissä ovat yksikön fysioterapeutit muun muassa kivun ja toiminnallisten vaivojen hoitoon.

Virka-aikaan naistentautien päivystysvastaanotto on naistentautien poliklinikalla. Ilta- ja yöaikaan naistentautien päivystyspotilaat hoidetaan synnytysvastaanotolla.