Puhelimen ja internetin käyttö

Potilaspaikkapuhelimet ja matkapuhelimet

Keskussairaalassa ja rakennuksessa 15 (Sädesairaala) on käytössä potilaspaikkapuhelimet. Vuodeosastopotilailla jokaisen vuoteen vieressä on oma henkilökohtainen puhelin, johon voi vastaanottaa puheluja. Ulkopuheluja potilaspaikkapuhelimista ei voi soittaa.

Omaisiin yhteydenpitoa varten potilas voi tuoda mukanaan henkilökohtaisen matkapuhelimensa, jota voi käyttää sairaalan sisätiloissa ohjeiden mukaisesti. Matkapuhelimia voi käyttää sairaalan yleisissä tiloissa ja tietyillä vuodeosastoilla.

Koska matkapuhelimet häiritsevät herkkien hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, on niiden käyttö ehdottomasti kielletty seuraavissa tiloissa:

  • teho-osastolla
  • sydänvalvonnassa
  • dialyysiyksikössä
  • leikkausosastoilla
  • heräämöissä
  • tutkimus- ja toimenpidetiloissa

Myös muilla poliklinikoilla tai vuodeosastoilla saattaa olla rajoituksia matkapuhelimien käytössä, jolloin siitä mainitaan erikseen poliklinikan tai osaston ovella olevassa ilmoituksessa.

Potilaiden käytössä olevat tietokoneet

Lisätietoja oman tietokoneen käytöstä saatte kunkin osaston tai poliklinikan henkilökunnalta.

Keskussairaalassa potilaiden ja läheisten käytössä on asiakastietokoneita päärakennuksessa kahvion lähellä sijaitsevassa Tieto- ja kirjastopalveluissa.

Vierasverkon käyttö

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vierasverkko on tarkoitettu ensisijaisesti potilaiden ja vierailijoiden käyttöön sairaalassaoloajaksi, pankki- yms. asioiden hoitoon.

Käyttäjä voi yhdistää laitteensa KSSHP:n vierasverkkoon valitsemalla verkoksi VierasWLAN. Verkko on avoin eli sen käyttöön ei tarvita käyttäjätunnuksia.