Tupakointi ja hajusteiden käyttö

Savuton sairaala

Keski-Suomen keskussairaala on Savuton sairaala. Sairaalan sisätiloissa ei saa tupakoida. Tupakointi on sallittu ainoastaan tupakointikatoksissa, jotka sijaitsevat pääsisäänkäynniltä bussipysäkeille päin N-rakennuksen edessä ja M-siiven vieressä sairaalan Sädesairaalan puoleisella sivustalla.

Hoitojaksolla/-käynnillä on mahdollista saada tukea ja ohjausta tupakoimattomuuteen hoitavalta lääkäriltä ja hoitajilta. Nikotiinikorvaus- ja lääkehoito on ilmainen osastohoidon aikana. Päiväaikaan kello 7-20 on mahdollista käydä ulkona tupakalla tupakointikatoksissa, mikäli hoitotoimenpiteet eivät edellytä osastolla olemista.

Sairaalan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takia ovet on pidettävä suljettuna klo 20-7 välisenä aikana. Ovia ei saa tukea raolleen eikä ovensuussa saa tupakoida paloturvallisuuden takia.

Hajusteet

Pyydämme kaikkia sairaalaan tulevia ystävällisesti välttämään hajusteiden ja voimakkaiden partavesien käyttöä. Sairaalassa on paljon allergisia potilaita, omaisia ja henkilökuntaa, jotka saavat voimakkaista hajuista allergisia oireita.

Eläimet

Sairaalan sisätiloihin voivat tulla ainoastaan henkilökohtaiset hyötykoirat (esim. opaskoirat, kuulokoirat, avustajakoirat, hypokoirat). Avustustehtävissä olevien koirien sijoittamisessa on huomioitava mahdollisesti koiralle allergiset potilaat ja työntekijät. Samoin on huomioitava sairaalahygieniaan liittyvät asiat.  

Muiden eläinten tuominen sisätiloihin on kielletty johtuen sairaalahygieniaan liittyvästä ohjeistuksesta sekä eläinten mahdollisesti aiheuttamista allergiaoireista potilaille tai henkilökunnalle.

Kiitämme huomaavaisuudestanne!