KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli Koronanyrkki totesi tämänpäiväisessä 18.1.2021 kokouksessaan, että koronatilanne on tällä hetkellä KSSHP:n alueella hyvin rauhallinen. Juhlapyhien aika ei aiheuttanut koronatartuntoihin merkittävää nousua kuten pelättiin. Vaikka koronatestauksien määrä on ollut viime viikkoina hyvin maltillista, niin samaa linjaa on nähty myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden kohdalla. Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä ei ole myöskään lisääntynyt.

Vaikka Koronanyrkissä KSSHP:n koronatilanteen kehitykseen oltiin varsin tyytyväisiä, taudin riskit tunnistettiin. Kokouksessa todettiin, että myös meillä virusmuunnokset ovat tulollaan ja jos näin tapahtuisi tilanne voisi huonontua varsin nopeasti. Siksi suositusten ja rajoitusten purkamista alueella ei nähty mahdollisena ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin katsottiin olevan edelleen koronaviruksen suhteen kiihtymisvaiheessa.

Katso koko tiedote 18.1. pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän kymmeneen henkilöön 22.12.2020-17.1.2021 väliseksi ajaksi Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella. Lue lisätietoa päätöksestä täältä.
  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.