KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

KSSHP:n alue jatkaa perustasolla -  Työnantajan on laadittava terveysturvallisuussuunnitelma ulkomailta saapuvista kausityöntekijöistä

Tänään (7.6.2021) kokoontunut KSSHP:n Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) haluaa muistuttaa ulkomaalaisia työntekijöitä vastaanottavia työnantajia terveysturvallisuussuunnitelman laatimisesta. Maa- ja metsätalousministeriö on ohjeistanut työnantajia nimeämään terveysasioista vastaavan kontaktihenkilön työpaikoille. Lisää Maa- ja metsätalousministeriön ohjeista löydät täältä.   

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin aluee jatkaa edelleen perustasolla, vaikka koronaviruksen tartuntaluvuissa on ollut hienoista nousua. Jotta tilanne pysyy hallinnassa rajoitusten höllennyksistä huolimatta, Koronanyrkki muistuttaa erilaisten tapahtumien järjestäjiä tartuntatautilain terveysturvallisuuteen liittyvien pykälien huolellisesta noudattamisesta.

Tartuntatautien torjunnan johtoryhmän seuraava kokous järjestetään 21.6.2021, mikäli tilanne ei vaadi järjestämään kokousta aiemmin. 

Voit lukea koko tiedotteen 7.6.2021 pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista on purettu. Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sallittu osallistujamäärä sisätiloissa ja aluellisesti rajatuissa ulkotiloissa nousi 50 henkilöön. Alueilla voidaan järjestää 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että osallistujien turvallisuus voidaan tilaisuuksissa varmistaa. Määräys on voimassa KSSHP:n alueella 1.6.2021 saakka, jolloin sitä tarkastellaan uudestaan vallitsevan alueellisen koronatilanteen mukaan. (Lähde: avi.fi)

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.
  • Viranomaisten vastuut koronatilanteessa (pdf)