KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

Koko KSSHP:n alue on nyt kiihtymisvaiheessa

KSSHP:n alueellinen tartuntatautien johtoryhmä totesi tämänpäiväisessä (12.4.2021) kokouksessaan, että mikäli koronatartuntojen epidemiologinen tilanteen kehitys KSSHP:n alueella jatkaa laskuaan, ensi maanantaina Koronanyrkki harkitsee vakavasti KSSHP:n alueen siirtymistä joko osittain tai kokonaan perustasolle.  Tällä hetkellä näkymä perustasolle siirtymisestä ensi viikolla on hyvä. 

Tämän päiväisessä kokouksessa perustasolle siirtymistä ei vielä katsottu järkeväksi tehdä, sillä edelleen KSSHP:n alue täyttää muun muassa tartuntojen ilmaantuvuudessa kiihtymisvaiheen tunnusluvut. KSSHP:n alueella kahden viikon ilmaantuvuusluku on 42,3. Suunta viimeisen viikon osalta ilmaantuvuudessa on kuitenkin ollut niin hyvä, että jos kehitys jatkuu vielä samansuuntaisena eli laskevana, tilannetta KSSHP:n voidaan myös tällä perusteella muuttaa. Viime viikon ilmaantuvuusluku KSSHP:n alueella oli 17.  

Voit lukea koko tiedotteen 12.4.2021 pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista kymmeneen henkilöön Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla sekä Punkalaitumen kunnassa. Rajoitukset ovat edelleen välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi ja ne ovat voimassa 1.4.–30.4.2021 asti. Voit lukea lisää AVIn tiedotteesta täältä.

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.