KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

KSSHP:n alue jatkaa leviämisalueena

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin tänään (28.12.2021) alueen koronavirustilanteen jatkuvan vakavana. Etenkin alueen suurimmassa kaupungissa, Jyväskylässä myös jäljitys on ylikuormittunut. Positiivisten näytteiden osuus on noussut alueella ja on nyt jo yli 10 % otettujen näytteiden määrästä. Alueen sairaalakuormitus ja tehohoidon tarve on kuitenkin pysynyt pienenä.

Kokouksessa keskusteltiin testaamisen ja jäljityksen priorisoinnista, kotitestien hyödyntämisestä vähintään kahdesti rokotettujen lieväoireisten henkilöiden testaamisessa sekä toivottiin AVIlta uusia kokoontumisrajoituksia alueelle heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi.

Lue koko tiedote 28.12.2021 pidetystä kokouksesta täältä: Koronanyrkin tiedote: KSSHP:n alueen tartuntamäärät ovat yhä korkeat ja jäljitystoiminta kuormittuu

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Alueella voimassa olevat rajoitukset:

  • Valtioneuvosto suosittelee leviämisalueilla tehtävän etätyötä toistaiseksi sen ollessa mahdollista. Asiaa tarkastellaan uudelleen 15.2.2022. Lue lisää etätyösuosituksesta STM:n sivuilta täältä.
  • Alueella on voimassa laaja maskisuositus.
  • Valtioneuvoston asettamat rajoitukset ja suositukset löydät täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset koronavirukseen liittyen

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.
  • Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kielletään 6.12.2021 - 5.1.2022 välisenä aikana kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Lue lisää AVIn tiedotteesta täältä.
  • Tietyistä eteläisen Afrikan maista saapuvat matkustajat määrätään pakolliseen terveystarkastukseen Länsi- ja Sisä-Suomen rajanylityspaikoilla. Lue lisää täältä.
  • Viranomaisten vastuut koronatilanteessa (pdf)