KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Huom! Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokoukset ovat kesän ajan tauolla, ellei erillistä tarvetta kokouksen pitämiselle ilmene. Alla olevat tiedot ovat viimeisimmän pidetyn kokouksen mukaisia.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

KSSHP:n alue jatkaa perustasolla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi tämänpäiväisessä (21.6.2021) kokouksessaan, että koronatartunnat ovat viime viikolla olleet laskussa KSSHP:n alueella ja alue on perustasolla.

Kokouksessa käytiin keskustelua myös kesän massatapahtumista ja siitä, miten kova vastuu järjestäjillä on toteuttaa tapahtumat terveysturvallisesti. Koronanyrkki haluaakin muistuttaa sekä tapahtumanjärjestäjiä, että tapahtumaan osallistuvia omasta osuudestaan tilaisuuksien onnistumiseksi.

Lue koko tiedote 21.6. pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen: