KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset


Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

KSSHP:n alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Nyrkki) seuraa tarkasti Jyväskylän alueelle leviämään lähtenyttä koronatilannetta. 23.11. pidetyssä kokouksessaan Nyrkki kuitenkin päätyi pitämään arvioissaan koko KSSHP:n alueen edelleen koronaviruksen leviämisen suhteen perustasolla.

Jyväskylän tilanteen nähtiin olevan ilmaantuvuusluvun noususta huolimatta hyvin hallinnassa. Näin siksi, että noin kolmasosa viimeviikolla todetuista tartunnoista oli peräisin kahdesta eri yksityistilaisuudesta. Jyväskylässä myös altistuneet ovat edelleen hyvin tiedossa, eikä sairaaloiden kuormitus ole tapauksien johdoista lisääntynyt. Lue koko tiedote 23.11. pidetystä kokouksesta täältä.

Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n tilannetta on kuitenkin syytä seurata nyt erittäin tarkasti, sillä tartuntaluvut ovat olleet viime viikkoina noususuunnassa niin valtakunnallisesti kuin myös tällä alueella.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Voimassa olevia alueellisia suosituksia ei tällä hetkellä ole.
  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.