KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

Koko KSSHP:n alue jatkaa perustasolla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki totesi  10.5.2021 pidetyssä kokouksessaan, että epidemiologinen tilanne on tällä hetkellä koko KSSHP:n alueella maltillinen. Viime viikolla tartunnoissa oli hienoista nousua ja tartuntoja ilmeni koko sairaanhoitopiirin alueella 15, joka on kolme tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla.  Ilmaantuvuusluku 7 vuorokauden osalta oli 6 ja 14 vuorokauden osalta 8,4. Koronanyrkin kokouksessa vedottiinkin kansalaisiin, että näytteisiin kannattaa hakeutua edelleen hyvin pienellä kynnyksellä, mikäli oireita ilmaantuu. 

Yleisötilaisuuksien osalta KSSHP:n alueella on tällä hetkellä voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston antama rajoitus, jonka mukaan yleisötilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 20 henkilöä. 

Voit lukea koko tiedotteen 10.5.2021 pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan toukokuussa. Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi) sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä aikavälillä 1.5.–2.5.2021 rajoitetaan 20 henkilöön, mutta alueella voidaan 3.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut sekä tapahtumahenkilökunta. (Lähde: avi.fi)

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.