KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset


Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta:

Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän kokouksessa kokouksessa (lue tiedote 16.10.2020 pidetystä kokouksesta täältä) päädyttiin siihen, että koko maakunnan tasolla ollaan edelleen perustasolla, vaikka Jyväskylän alueella on viimeisen viikon sisällä todettu ennätysmäärä koronatartuntoja ja useat kiihtymisvaiheen tunnusmerkit täyttyvät.

Maakunnassa ei ole käynnissä hallitsematonta epidemiaa. Keski-Suomen alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä tukee Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän tänään antamaa näkemystä siitä, että Jyväskylä on tällä hetkellä koronaepidemian suhteen kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Näin siksi, että pääosa tartunnoista kytkeytyy yhteen ryppääseen ja ilmaantuvuusluvut ovat suuria.  Siitä huolimatta uudet tartuntatautitapaukset on saatu Jyväskylässä hyvin hallintaan ja tautiin altistuneet karanteeniin.

Johtoryhmä kävi kokouksessaan läpi myös Jyväskylän kaupungin tänään antamia uusia suosituksia ja näki tarpeellisena, että Jyväskylän kaupunki antaa paikallisia suosituksia toimenpiteistä, joilla koronatartuntojen leviämistä pyritään edelleen torjumaan.


- Pidän Jyväskylän kaupungin tämänpäiväistä päätöstä antaa uusia suosituksia erittäin perusteltuna, koska tärkeää on, että tällaisessa tilanteessa otetaan käyttöön kaikki tarpeelliseksi arvioidut torjuntatoimet koronan torjumiseksi, toteaa aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen.
Kokouksessa todettiin myös, että Jyväskylä pois lukien kokonaisuudessaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on epidemian suhteen tällä hetkellä varsin rauhallinen eikä muualle ole tarpeen antaa uusia suosituksia.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Voimassa olevia alueellisia suosituksia ei tällä hetkellä ole.
  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.