KSSHP purkaa poikkeusajan rajoitteita: 15.6. alkaen raskaana olevan ja synnyttäjän mukana saa olla yhä useammissa tilanteissa läsnä yksi terve tukihenkilö tai puoliso

Julkaistu 12.6.2020 klo 15.57

Tiedote 12.6.2020

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri purkaa huhtikuun alussa koronavirustilanteen takia asetettuja rajoitteita vaiheittain. Aiemmin purettujen rajoitusten lisäksi voidaan maanantaista 15.6.2020 alkaen sallia yhden terveenä olevan tukihenkilön/puolison läsnäolo kaikilla eri raskauteen ja synnytyksiin liittyvillä käynneillä äitiys- ja sikiötutkimuspoliklinikalla (Gravida) ja sekä käynnistyksen aikana Naistenosastolla kuten ennen poikkeusaikaa.

Muita rajoituksia jatketaan yhä, eli esimerkiksi perheen muiden lasten ja sukulaisten vierailut ovat toistaiseksi kielletty. Huomioithan, että Naistenosaston jatkuvat rajoitukset voivat vaikuttaa myös raskaana olevien kanssa osastolle tulevien tukihenkilöiden vierailuun. Näin toimimalla pyrimme huolehtimaan sekä potilaidemme että työntekijöidemme turvallisuudesta ja estämään koronaviruksen leviämisen.

Toivomme edelleen, että raskaana olevat ja synnyttämään tulevat ilmoittavat etukäteen, jos heillä on hengitystieoireita. Hengitystieoireisten synnyttäjien sekä tukihenkilöiden/kumppaneiden (nuha, yskä, kuume) tulee soittaa ennen synnytysvastaanotolle tuloa numeroon 014 269 1204. Jos taas olet tulossa sinulle varatulle ajalle Gravidaan ja sinulla on hengitystieoireita, soita numeroon 014 269 1104.