Vierailut Keski-Suomen keskussairaalan osastoilla ovat jälleen mahdollisia – Tarpeetonta liikkumista ja oleskelua sairaalan tiloissa on kuitenkin edelleen vältettävä

Julkaistu 22.6.2020 klo 14.49

Valtioneuvosto on purkanut 17.6.2020 koronavirusrajoituksia koskien vierailuja hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. Vierailut sairaaloihin on sallittu 17.6.2020 alkaen edellyttäen kuitenkin pidättyvää linjaa ja alueellista harkintaa. Hoitolaitoksissa asiakkaille on järjestettävä mahdollisuus tavata läheisiään turvallisesti esimerkiksi ulkona tai erillisissä tapaamistiloissa.

Vierailut läheisen luona Keski-Suomen keskussairaalan osastoilla ovat nyt sallittuja. Vahva suosituksemme on, että

  • vierailijat ilmoittautuvat osastolle tullessaan henkilökunnalle ja
  • vain muutama (1-2) vierailija käy kerrallaan yhden potilaan luona usean hengen potilashuoneissa.

Lisäksi vierailijoiden tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita henkilökunnan ohjeistuksen mukaisesti. Vierailulle ei voi tulla flunssaisena tai muuten oireisena.

Vierailujen ollessa sallittuja pyrimme kuitenkin edelleen välttämään tarpeetonta liikkumista ja oleskelua Keski-Suomen keskussairaalan tiloissa. Aulatoimintaa jatketaan kesäkuun loppuun asti. Aulatyöntekijät toimivat päivystyksen sisäänkulkureittien lähellä. Kesäkuussa pääovet suljetaan klo 17, minkä jälkeen kulku sairaalaan tapahtuu päivystyksen kautta.