Yöpyminen Potilaskodissa

Potilaskoti on potilaille ja heidän läheisilleen yöpymiseen tarkoitettu, maksullinen kerrostalohuoneisto keskussairaalan välittömässä läheisyydessä.

Potilaalla on mahdollisuus yöpyä potilaskodissa tilanteissa, joissa pitkä matka tai huonot liikenneolosuhteet hankaloittavat saapumista tutkimuksiin tai hoitoihin. Tutkimukset ja hoito pyritään nykyään antamaan yhä enemmän polikliinisesti, ja sairaalan vuodeosastoille otetaan vain ne potilaat, jotka tarvitsevat hoitoa ja tarkkailua myös yöllä. Potilaskodissa voi yöpyä myös tutkimusten tai hoitojen jatkuessa peräkkäisinä päivinä, kun tutkimukset eivät edellytä hoitoa sairaalan vuodeosastolla.

Läheinen voi yöpyä potilaskodissa, jos hän tarvitsee yöpymispaikkaa potilaana olevan hoidon aikana.

Potilaskodissa ei ole tarjolla sairaanhoitoa eikä hoitoon liittyvää seurantaa.

Potilaskodin varaus ja vuorokausihinta

Potilaskodin yöpymispaikka varataan puhelimitse 014 269 1811 tai käymällä infopisteessä, joka sijaitsee keskussairaalan pääaulassa 1 kerroksessa.

  • Arkisin  klo 8-20
  • Viikonloppuisin  klo 8-16

Huoneen vuorokausihinta on 30 euroa / vrk. Yöpymisestä lähetetään jälkikäteen lasku.
Kelalta on mahdollisuus anoa korvausta yöpymisrahana enintään 20,18 euroa / yö.

Potilaskodin sijainti ja tilat

Potilaskoti sijaitsee keskussairaalan välittömässä läheisyydessä olevassa kerrostalossa 1 kerroksessa, osoitteessa Kukkumäentie 24, asunto 3, Jyväskylä.

Potilaskodissa on 3 yöpymishuonetta. Osassa huoneista on kaksi vuodetta, mikä mahdollistaa perhemajoituksen. Huoneistosta löytyy myös lasten matkasänky.

Potilaskodissa on yhteiset tilat ruokailuun sekä yhteiset wc- ja peseytymistilat. Sauna ei ole käytössä.
Keittiössä on astiat ruuanlaittoon, jääkaappi, hella, veden- ja kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja vauvan syöttötuoli. Astianpesukonetta ei ole, joten yöpyjien on itse pestävä astiat. Omat elintarvikkeet tulee ottaa mukaan, tai voi käyttää sairaalan ravintolapalveluja niiden aukioloaikoina.

Yöpymishuoneissa on televisio. Vuodevaatteet ja kylpypyyhe ovat huoneissa valmiina, varaliinavaatteita löytyy kaapeista.

Tupakointi ja alkoholin käyttö on potilaskodin tiloissa kielletty. Kotieläimien tuonti potilaskotiin ei ole sallittua. Huoneistossa ei ole puhelinta.

Maksullinen pysäköintitalo P-sairaala on myös potilaskodin asiakkaiden käytettävissä.

Kirjautuminen ja huoneen luovutus

Potilaskotiin kirjaudutaan klo 14.00 alkaen keskussairaalan pääaulan infopisteessä sen aukioloaikoina.
Sisäänkirjautuminen vastaa hotellikirjautumista. Sisäänkirjautumislomake on mahdollista täyttää etukäteen ja tulostaa tästä mukaan otettavaksi.

Sovi myöhäisemmästä sisäänkirjautumisesta huonetta varatessasi.

Huoneen luovutus on lähtöpäivänä klo 12 pääaulan infopisteeseen.
Jos avain katoaa, yöpyjä joutuu korvaamaan avaimen katoamiseen liittyvät kustannukset.