Päivystys

Keski-Suomen keskussairaalan päivystys sijaitsee osoitteessa Keskussairaalantie 19, Jyväskylä.
Katso päivystyksen sisäänkäynti 1F keskussairaalan aluekartasta

Päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti sellaisia potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Milloin päivystykseen?

Hätätilanne – Soita 112

Kun potilas on hengenvaarassa, toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112, josta saat apua ja toimintaohjeita.

Kiireellinen tilanne – Hakeudu välittömästi päivystykseen

Jos potilaalla on esim. uusia halvausoireita, kovaa rintakipua tai hengitysvaikeuksia, tulee hakeutua välittömästi hoitoon Keski-Suomen keskussairaalan päivystykseen.

Katso lista kiireellistä hoitoa vaativista oireista: Milloin hakeutua päivystyshoitoon?

Päivystyskäyntiä vaativa tilanne
– Soita aina ensin 116 117

Kun vaivasta ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta se vaatii kiireellistä tutkimista ja hoitoa, hakeudu omaan terveyskeskukseesi sen aukioloaikana. Katso Keski-Suomen terveyskeskusten päivystysajat ja puhelinnumerot täältä.

Kun terveysasemasi on suljettu, soita päivystyskäyntiä vaativissa tilanteissa Päivystysapu 116 117 -numeroon. Soita Päivystysapuun aina ennen yhteispäivystykseen hakeutumista.

Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, sekä antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet.

Päivystystalo.fi

Apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta päivystyspalveluihin hakeutumisessa löydät myös Päivystystalo.fi-sivustolta.

Potilaita koskevat tiedustelut

Hoidossa olevaa potilasta koskeviin tiedusteluihin vastaa osaston henkilökunta. Lue lisää potilaita koskevista tiedusteluista...