Päivystys

Päivystyksen sisäänkäynti sijaitsee Nova 1-sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Sairaala Nova sijaitsee Jyväskylän Kukkumäellä osoitteessa Hoitajantie 3. Avaa sijainti Google Mapsissa.

Tarkemmat ohjeet saapumiseen ja pysäköintiin löydät Saapumisohjeet-sivulta.

Lue lisää ja katso tarkemmat saapumisohjeet Sairaala Novan sivuilta.

Päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti sellaisia potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Milloin päivystykseen?

Hätätilanne – Soita 112

Kun potilas on hengenvaarassa, toimi nopeasti ja soita välittömästi hätänumeroon 112, josta saat apua ja toimintaohjeita.

Kiireellinen tilanne – Hakeudu välittömästi päivystykseen

Jos potilaalla on esim. uusia halvausoireita, kovaa rintakipua tai hengitysvaikeuksia, tulee hakeutua välittömästi hoitoon Keski-Suomen Sairaala Novan päivystykseen (Hoitajantie 3).

Katso lista kiireellistä hoitoa vaativista oireista: Milloin hakeutua päivystyshoitoon?

Päivystyskäyntiä vaativa tilanne
– Soita aina ensin 116 117

Kun vaivasta ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta se vaatii kiireellistä tutkimista ja hoitoa, hakeudu omaan terveyskeskukseesi sen aukioloaikana. Katso Keski-Suomen terveyskeskusten päivystysajat ja puhelinnumerot täältä.

Kun terveysasemasi on suljettu, soita päivystyskäyntiä vaativissa tilanteissa Päivystysapu 116 117 -numeroon. Soita Päivystysapuun aina ennen yhteispäivystykseen hakeutumista.

Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, sekä antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet.

Päivystystalo.fi

Apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta päivystyspalveluihin hakeutumisessa löydät myös Päivystystalo.fi-sivustolta.

Potilaita koskevat tiedustelut

Hoidossa olevaa potilasta koskeviin tiedusteluihin vastaa osaston henkilökunta. Lue lisää potilaita koskevista tiedusteluista...