Tervetuloa päivystämään Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystykseen Jyväskylään!

Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystyksessä on noin 75 000 päivystyskäyntiä vuodessa. Päivystystä on kehitetty pitkäjänteisesti nopean vasteen toimintamallin mukaisesti. Erityistä huomiota on kiinnitetty päivystysosaamiseen, ja ensimmäiset akuuttilääkärit aloittivat meillä jo vuonna 2012. Tällä hetkellä päivystysalueella työskentelee 20 omaa lääkäriä, joista suurin osa on akuuttilääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä. Akuuttilääketieteen erikoislääkäreitä on tällä hetkellä viisi, mutta heidän määränsä kasvaa nopeasti. Päivystyspoliklinikalla on aina paikalla vähintään yksi akuuttilääketieteen erikoislääkäri tai alalle erikoistuva.

Ulkopuoliset päivystäjät työskentelevät yleislääketieteen (YLE) nopealla linjalla (ns. kevyet päivystyspotilaat, joilla riittävät vieritestit ja joille ei tehdä kuvantamistutkimuksia) sekä konservatiivisen ja operatiivisen hoitoryhmän YLE-linjalla. Samoissa hoitoryhmissä työskentelee erikoisalojen (akuuttilääketiede, kirurgia, lastentaudit, sisätaudit) päivystäjiä, joten konsultointi on helppoa ja senioritukea on aina saatavilla.

Jokainen päivystäjä perehdytetään henkilökohtaisesti ennen ensimmäistä päivystysvuoroa. Ennen ensimmäistä varsinaista päivystysvuoroa on mahdollisuus tehdä 1-2 palkallista perehdytysvuoroa, joissa työskennellään kokeneen päivystäjän rinnalla. Lääketieteen opiskelijalta edellytetään viiden vuoden opintojen suorittamista.

Vuorot ovat varattavissa sairaanhoitopiirin nettisivuilla olevan kalenterin kautta neljäksi kuukaudeksi kerrallaan, esimerkiksi marraskuun alussa tulivat jakoon tammi-huhtikuun YLE-vuorot. Vuorot ovat 6-10 h pituisia, tosin aina on varauduttava jäämään vuoron päättymisen jälkeen joksikin aikaa hoitamaan omat potilaat loppuun.

Palkkaus on kannustava ja koostuu kokemukseen perustuvasta perusosasta ja hoidetuista potilasta saatavasta korvauksesta. Lääketieteen opiskelijan keskimääräinen korvaus on noin 70 eur/h, valmiin lääkärin noin 100 eur/h, pyhäpäivien korvaus on suurempi.

Yleislääketieteen päivystyksestä ja päivystäjien perehdytyksestä vastaa osastonylilääkäri Arja Lehtola
arja.lehtola(at)ksshp.fi

Otathan yhteyttä, jos kiinnostuit!

Johanna Tuukkanen
Palvelujohtaja
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Päivystyksen ja ensihoidon palvelualue
johanna.tuukkanen(at)ksshp.fi

Tervetuloa päivystämään