OLKA® toiminta tukee potilasta sairaala-arjessa

Tervetuloa OLKAan! Älä jää yksin, tukea on tarjolla.

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista ja tukea sairauteen sopeutumisessa. Jyväskylässä toimintaa toteutetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Kansalaistoiminnankeskus Mataran yhteistyönä.

Katso lyhyt video OLKA-toiminnasta.

olka-toimintalinjat

OIVA -tietopalvelu

OIVA -tietopalvelun tavoitteena on tiedottaa potilas-, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen palveluista infotapahtumien, esitteiden sekä erilaisten teemapäivien muodossa. Toimintaan voi tutustua sairaalassa OLKA-pisteellä, joka on keskussairaalan pääaulassa. Toinen OLKA-piste on Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. OLKA-pisteiden tapahtumakalenteri avataan pian.

TOIVO -tukipalvelu

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea, joka auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa. Lue lisää vertaistuesta Vertaistalosta.

Vapaaehtoinen ILONA -palvelu

Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen. ​ Vapaaehtoiset toimivat muun muassa aula-avustajina, juttukavereina ja leikkikavereina. OLKA-sairaalavapaaehtoisena voi toimia myös ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta.

Kaikki OLKAn vapaaehtoiset ovat valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset eivät ota kantaa tai osallistu hoito-toimenpiteisiin, eivätkä korvaa henkilökunnan työtä.