Hiilidioksidilaser ihotaudeissa

 

Hiilidioksidilaser soveltuu hyvin erilaisten ihokasvainten, kuten syylien, visvasyylien, auringonvalon aiheuttamien ihovaurioiden ja aknearpien hoitoon.

Menetelmän etuja ovat hoidon tarkkuus, nopea paraneminen sekä arvenmuodostuksen vähäisyys.

 

Hoidon toteuttaminen

Iho pestään ja puudutetaan hoidettavalta alueelta. Silmät suojataan laserheijastumilta suojaavilla laseilla. Mikäli toimenpide tehdään potilaan silmien läheisyydessä, silmät suojataan joko kostutetulla taitoksella tai puudutettuun silmään asetettavilla silmäsuojilla.

 

Jälkihoito

Laserhoidon jälkeen hoidetulle alueelle jää haavapinta, joka saattaa erittää kudosnestettä tai verta. Aluetta suihkutellaan haalealla vedellä useita kertoja päivässä rupimuodostuksen vähentämiseksi. Suihkuttelun jälkeen haavapinnalle laitetaan esim. Fucidin -antibioottivoidetta.

Saunaan voi mennä haavan parannuttua. Mikäli alue turpoaa tai siihen tulee särkyä, on syytä ottaa yhteyttä hoitaneeseen lääkäriin.

Uusi iho on ohut ja punoittava. Punoitus vaalenee lähiviikkojen aikana. Hoidetulle alueelle voi ilmaantua lisäpigmentaatiota, joka yleensä häviää kuukausien kuluessa. Pinnallista arpea saattaa ilmaantua hoidon syvyydestä riippuen.

Auringolle alttiille alueille tulee jatkossa käyttää auringonsuojavoiteita.

 

 Ihotautipoliklinikka p. 014 269 2342