Keinoiholla peitetyn alueen hoito

 

Suprathel® on itsestään sulava, huokoinen, happea ja hiilidioksidia läpäisevä kalvo. Sitä käytetään yleisesti pinnallisten haavojen, ihonottokohtien ja pinnallisten palovammojen hoitoon.

 

Keinoiho asetetaan haavapinnalle ja sen päälle laitetaan suojaksi rasvalappu tai silikoniverkko. Tämän suojasidoksen päälle asetetaan imeviä, kuivia taitoksia, joita voi erityksen mukaan vaihtaa tai lisätä. Huomioitavaa on, että keinoihon suojana olevaa rasvalappua tai silikoniverkkoa EI saa poistaa. Suojasidoksen annetaan olla paikallaan 10-14 vuorokautta. Suihkussa käydessä sidoksen kohta tulee suojata kastumisen estämiseksi.

 

Suojasidoksen irrottaminen aloitetaan kun 10-14 vrk leikkauksesta on kulunut. Pohjastaan jo irronnutta sidosta leikataan varoen reunoilta pois. Keinoihoa suojaava sidos irtoaa pohjastaan sitä mukaa, kun alla oleva haava paranee. Kun suojasidos on irronnut, aloitetaan haavan rasvaaminen hajusteettomalla perusvoiteella tai ihoöljyllä.

 

Ongelmatilanteissa voitte ottaa myös arkisin yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan haavahoitajaan (014-2695170) tai osastolle 15 (014-2691015)

 

Lisätietoja

K-SKS osasto ________________________________________________________