Korvien putkitukseen tulevalle lapselle ja hänen vanhemmilleen

 

Lasten korvat putkitetaan välikorvantulehduksista johtuvan kroonisen limaisen korvatulehduksen (liimakorva) vuoksi ja/tai ehkäisemään toistuvia akuutteja märkäisiä välikorvantulehduksia.

Korvien putkituksen jälkeen

Ruoka

Lapsi saa syödä normaalisti heti toimenpiteen jälkeen, kun heräämöstä on annettu siihen lupa. Jos lapsella on pahoinvointia, annetaan kylmää juotavaa pienissä erissä.

Kipulääke

Kotona olevat käsikauppalääkkeet esim. parasetamoli riittävät yleensä. Sitä annetaan lapselle pakkauksen ohjeen mukaan. Lääke annetaan pienelle lapselle peräpuikkoina tai liuoksena, isommalle tabletteina. Tarvittaessa korvalääkäri kirjoittaa lapselle kipulääkereseptin.

Jälkivuoto

Putkien asettamisen jälkeen sekä myöhemmin, mikäli korvaan tulee tulehdus, korvasta saattaa tulla vuotoa muutaman päivän ajan, koska erite pääsee putken kautta esteettä purkautumaan välikorvasta. Jos vuoto jatkuu useamman vuorokauden ajan, on syytä ottaa yhteyttä korvapoliklinikalle tai terveyskeskukseen.

Korvien suojaus vedeltä

Korvat suojataan vedeltä vain sukeltaessa. Korvaan ei saa laittaa korvatippoja tai muita aineita, ellei lääkäri ole toisin määrännyt.

Seuraavana päivänä

Lapsi toipuu toimenpiteestä nopeasti. Hän voi mennä seuraavana päivänä ulos, päivähoitoon tai kouluun.

 

Tarvittaessa ottakaa yhteyttä 

- arkiaikaan klo 9-15 korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikkalle p. 014 269 5766

- ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin osasto 1 p. 014 269 1001