Kuntoutuspsykoterapia-arvion hankinta palvelusetelillä

 

Kuvaus:

  • Kelan kuntoutuspsykoterapia-arviota varten kaksi käyntiä psykiatrilla sekä tarvittava B-lausunto terapiaa varten, palveluseteli

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on ottanut käyttöön 1.9.2019 palvelusetelin Kelan kuntoutuspsykoterapiaa
varten tehtävää arviota ja B-lausuntoa koskien.

 

Palveluseteli myönnetään yksityispsykiatrin kahta käyntiä ja B-lausuntoa varten.

 

Palvelusetelin arvolla tarkoitetaan bKeski-Suomen sairaanhoitopiirin maksamaa osuutta psykiatrikäyntien ja
B-lausunnon hinnasta. Palveluseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain palvelusetelillä myönnettyyn kuntoutuspsykoterapia-arvioon.

 

Potilas voi valita palvelusetelin palveluntuottajan palvelusetelin mukana annettavasta palveluntuottajaluettelosta. Potilas näkee Keski-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatripalveluiden palveluntuottajiksi hyväksytyt ammatinharjoittajat/yritykset myös palveluseteliportaalista www.palse.fi.

 

Ilmoitettu hinta on kokonaishinta. Sen lisäksi tuottaja voi periä mahdollisen lausuntopalkkiomaksun, jonka hinta saa olla korkeintaan 25,00 euroa. Palautteen kirjoittaminen sisältyy palvelusetelin hintaan.

 

Palveluseteli myönnetään, jos kuntoutuspsykoterapian arviointiperusteet täyttyvät ja palvelusetelin käyttäminen soveltuu asiakkaalle. Arvio tehdään yksilöllisesti yhdessä potilaan kanssa potilasta hoitavassa yksikössä, josta
ensisijaisesti myönnetään palveluseteli. Palvelusetelin luovuttajan tulee arvioida, että potilas on kykenevä hankkimaan terapiapalvelun palvelusetelillä.