Letrozol®-hoito, munarakkulan kypsytyshoito eli ovulaatioinduktio 

 

Letrozol® -hoito

Hoitoon voidaan tarvittaessa liittää inseminaatio.

 

Hoitoon ilmoittautuminen

Kun kuukautiset alkavat, varaa aika Letrozol ® -hoidon ultraäänitutkimusta varten kierron _________ päiväksi. Hoitaja ohjeistaa lääkkeen käytön. Jos kuukautisvuoto alkaa perjantaina, voit aloittaa lääkkeen reseptin ohjeen mukaisesti sunnuntaina ja soittaa heti maanantaina ultraääniaikaa.

 

Hoitajan ajanvaraus ja soittoajat

puhelin: (014) 269 1023

ma – pe klo 8.00-15.00

 

Letrozol ® on lääke, jota käytetään munarakkulan kypsyttämiseksi. Letrozol ® -hoitoa käytetään, jos on todettu, ettei ovulaatiota tapahdu tai on kyse selittämättömästä lapsettomuudesta. Hoidon tarkoituksena on saada aikaan 1 – 2 kypsää munarakkulaa sekä ajoittaa yhdyntä tai inseminaatio.

Letrozol® aloitusannos on yleensä 2.5 mg = 1 tabletti vuorokaudessa kierron 3. – 7. päivä. Kierron 1. päivä on kuukautisten (kunnon vuodon) alkamispäivä. Ensimmäisellä kerralla ultraäänitutkimus tehdään yleensä kierron 10. – 12. päivänä. Joskus munarakkuloita kehittyy useampia, jolloin hoito keskeytetään monisikiöraskausriskin takia ja tällöin yhdyntä kielletään viikon ajaksi oman turvallisuutenne takia.

Mikäli raskaus ei ole alkanut, hoito voidaan uusia seuraavasta mahdollisesta kuukautiskierrosta Letrozol® -hoidon aloittamiseksi ja uudesta ultraäänitutkimuksesta tulee sopia puhelimitse.