Keuhkokudoksen tietokonetomografia (HRCT) ja tuki- ja liikuntaelimet (ranka, nivelet)

 

 

 

Esivalmistelut

  • Ennen tietokonetomografiatutkimusta saa syödä ja juoda kevyesti.
  • Käytössä olevat lääkkeet saa ottaa normaalisti.
  • .Saavu sairaala Novaan sisäänkäynti 2 kautta jos sinulla on vain aika kuvantamiseen, Kuvantaminen sijaitsee 1 krs lähellä sisäänkäynti 2. Jos sinulla on myös muita vastaanotto aikoja voit saapua myös sisäänkäynti 1 kautta.
  • Ilmoittaudu tutkimukseen sairaala Novan kuvantamisyksikön 1krs. L-lohkon ilmoittautumisautomaatilla varattuna aikana joka opastaa sinut perille oikeaan odotusaulaan.

 

Yleistä

Tietokonetomografia (TT) eli viipalekuvaus on tutkimus, jossa röntgensäteiden avulla otetaan poikkileikekuvia tutkittavalta alueelta. Tutkimus suoritetaan makuuasennossa. Kuvauslaitteessa on iso aukko (noin 80 cm), joka on avoin molemmista päistä. Tutkimuksen aikana tulee olla liikkumatta ja noudattaa kovaäänisen kautta tulevia ohjeita. Henkilökunnalla on koko ajan näkö-, kuulo- ja puheyhteys viereisestä huoneesta. Käynti kuvantamisyksikössä kestää noin 15 minuuttia. Tutkimustulokset saat hoitavalta lääkäriltä.

 

 

Muuta huomioitavaa

 

Ottakaa yhteyttä lähettävään yksikköön mikäli annettu aika ei sovi puh. ______________________

Peruuttamatta jääneestä ajasta peritään 50,80 € maksu.

 

Jos epäilet olevasi raskaana, ota yhteys lähettävään yksikköön. Tutkimuksen pyytänyt lääkäri harkitsee voidaanko tutkimus suorittaa.

 

Jos haluat kysyä jotain tutkimukseen liittyvää, voit ottaa yhteyttä kuvantamisyksikköön puh. (014) 269 1148 klo 8.00 – 15.00.