Sähköhoito- eli ECT-toimenpiteen jälkeinen kotihoito

 

Polikliinisen sähköhoidon jälkeen voit kotiutua n. 1-2 tuntia heräämisestä, kun vointisi on vakaa. Toimenpiteen jälkeen voi ilmetä päänsärkyä, pahoinvointia, niska- ja hartiaseudun lihasjäykkyyttä tai suun kuivumista. Särkyyn voi käyttää apteekin käsikauppasärkylääkkeitä (esim. parasetamoli). Ensimmäisen hoitokerran jälkeen voinnin seuranta yön yli terveyskeskuksen vuodeosastolla. ECT-hoitaja järjestää vuodeosastopaikan.

 

On tavallista, että toimenpidepäivänä olosi on väsyneempi ja muistisi on hieman normaalia huonompi. Toimenpidepäivän aikana et voi ajaa autolla. Sinun tulee välttää raskaita fyysisiä aktiviteetteja ja saunomista. Alkoholia et voi käyttää hoitojakson aikana.

 

Suosittelemme, että sinulla on kunkin toimenpiteen jälkeen seuraavaan aamuun asti vastuullinen seuralainen.

 

 

Mikäli sinulla on sähköhoitoon liittyen kysyttävää, voit soittaa ECT-hoitajalle:  014 269 2231 (Arkisin klo 7:30 - 14)

 

Muina aikoina voit ottaa yhteyttä oman alueesi terveyskeskukseen tai keskussairaalan yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan: 116 117 (klo 16-07)

 

 

Pyydämme teitä ystävällisesti välttämään hajusteiden ja voimakkaiden partavesien käyttöä sairaalaan tullessanne. Sairaalassa on paljon allergisia potilaita, omaisia ja henkilökuntaa, jotka saavat voimakkaista hajuista allergisia oireita. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on Savuton sairaala.