undefined

Kurssipäivä: _______________

 

Tervetuloa sepelvaltimotautipotilaiden ensitietokurssille!

 

Sinulle ja läheisellesi on varattu aika toipilaskurssille. Kurssi on tärkeä osa sairautesi kokonaishoitoa. Päivän aikana sinulla on mahdollisuus kysyä henkilökunnalta toipumiseen ja sydänsairauteen liittyvistä asioista.

Kurssi on sinulle maksuton.

Kurssi järjestetään keskussairaalan koulutustiloissa, Luentosali 2:ssa,

-1 -kerroksessa.

Mikäli sairaalassa sovittu aika ei sovi sinulle, soita ja sovi uudesta ajasta sydänhoitajan kanssa, puhelin 014- 2691010.

 

OHJELMA:

 

KLO 12.00 Sepelvaltimotauti ja sen lääkehoito

- lääkäri

Lääkärin osuudessa kerrotaan sepelvaltimotaudista sairautena, sen kehittymisestä, ilmenemis- ja hoitomuodoista (pallolaajennus ja ohitusleikkaus). Lisäksi lääkäri käy sepelvaltimotaudin lääkehoitoa. Kysymyksiä lääkärille tulee usein aika paljon.

 

12.30 Sepelvaltimotaudin riskitekijät ja niiden hoito

- sairaanhoitaja

Sairaanhoitajan osuudessa käydään sepelvaltimotaudin riskitekijöitä ja niiden merkitystä sairauden kehittymisessä. Osuudessa kerrotaan myös elämäntapamuutoksesta, muutoksen vaiheista ja motivaatiosta. Osallistujia kannustetaan elämäntapamuutokseen.

 

13:15 Sydän ja mieli

- yleissairaalapsykiatrian poliklinikan sairaanhoitaja

Psykiatrinen sairaanhoitaja kertoo sairastumisen vaikutuksista henkiseen puoleen, puhutaan mm. sairastumisen kriisistä. Käydään läpi stressiä ja sen merkitystä sairastumiselle. Puhutaan masennuksesta ja sen tunnistamisesta. Sydänliiton koulutetut vertaiset kertovat oman tarinansa.

 

13:45 KAHVITAUKO

Kahvin ohessa mahdollisuus keskusteluun muiden kurssilaisten ja hoitohenkilökunnan kanssa.

 

 

 

14:15 Sydänpotilan liikunta

- fysioterapeutti

Fysioterapeutin osuudessa kerrotaan sydänterveyttä edistävästä monipuolisesta liikunnasta. Lisäksi keskustellaan liikunnan sopivasta tehosta sekä määrästä. Osallistujia kannustetaan ja rohkaistaan liikkumaan itselle sopivalla tavalla.

 

15:00 Sydänpotilaan ravitsemus

- ravitsemussuunnittelija

Ravitsemussuunnittelija kertoo sydänystävällisen ravitsemuksen lähtökohdista.

 

15:30 Sydänjärjestön toiminta ja kuntoutus

- järjestön edustaja

Sydänjärjestön edustaja kertoo sydänjärjestön toiminnasta, kuntoutuksesta ja vertaistukitoiminnasta. Osallistujat saavat tietoa sydänjärjestötoiminnan sosiaalisen tuen mahdollisuuksista.

Sydänpotilaan sosiaaliturva

- sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja kertoo tärkeimmistä sosiaaliturva- etuuksista (Kelan lääkekorvaus ja lääkemaksukatto, Kelan matkakorvaukset ja matkakorvauskatto, julkisen terveydenhuollon maksukatto) sekä Kelan sydänkuntoutuksesta.

 

16:00 Hyvää kotimatkaa !