Kotihoito-ohje sydämen sepelvaltimoiden varjoainetutkimuksen ja/tai pallolaajennuksen jälkeen

 

Pistoskohta paranee viikon kuluessa, jonka jälkeen normaalille elämälle ei ole estettä. Vältä 3 päivän ajan sinulle raskaita ruumiillisia ponnistuksia, kovaa liikuntaa ja saunomista sekä vältä raskaiden kantamusten kantamista. Autolla ajaminen on kielletty tutkimuspäivänä.

Pistokohtaan voi tulla mustelma, joka paranee itsestään. Pistoskohta voi aristaa viikon verran. Ota yhteyttä lähimpään terveyskeskukseen tai sairaalaan, jos pistokohta jo parannuttuaan kipeytyy uudelleen tai jos havaitset siinä tulehduksen merkkejä (punoitus, kuumotus tai sinulle nousee kuume). Jos pistokohta vuotaa tai turpoaa, paina pistoskohtaa heti kädelläsi voimakkaasti ja hakeudu välittömästi lähimpään terveyskeskukseen tai sairaalaan. Painamista tulee jatkaa hoitoon pääsyyn asti.

Noudata sairaalasta saamiasi lääkehoito-ohjeita.

Ohitusleikkaukseen menevät saavat postitse kutsun alueensa yliopistolliseen sairaalaan (Kuopio tai Tampere). Jos oireesi vaikeutuvat odotusaikana, ota yhteyttä virka-aikana sydäntutkimusyksikköön ☏ 014 - 269 3611.

Jos toimenpide uusitaan 90 päivän sisällä, ilmoita hoitavalle lääkärille, että sinulle on asennettu Angio-Seal™ sulkulaite ja näytä tätä korttia. Siitä voi olla apua jatkohoidosta päätettäessä.

undefined

 

Hätätilanteessa hakeudu välittömästi lähimpään terveyskeskukseen tai sairaalaan.

TARVITTAESSA TILAA AMBULANSSI, P. 112

KESKI-SUOMEN KESKUSSSAIRAALAN PÄIVYSTYS, P. 116 117

OMA TERVEYSKESKUS

VIRKA-AIKANA SYDÄNTUTKIMUSYKSIKKÖ 014 269 3614

  

TIEDOKSI HOITAVALLE LÄÄKÄRILLE 

Tämän ohjeen haltijalle on asennettu Angio-Seal™ reisivaltimon punktiokohdan sulkulaite. Sulkulaite liukenee 90 päivän kuluessa asennuksesta. Jos tänä aikana tehdään reisivaltimoon kohdistuvia toimenpiteitä, on ne tehtävä kontralateraalisesti.

Sulkulaite sisältää kolme liukenevaa osaa; suonen sisäpuolella sijaitsevan ankkurin, pienen kollageenipaikan suonen ulkopuolella sekä ihon sisään jäävän ompeleen.

Halutessasi lisätietoja ota yhteyttä ohjeen alussa mainittuun lääkäriin tai Sydäntutkimusyksikköön.

Muokattu  KY,LR 25.3.2021