Käynti kirurgian poliklinikalla

Terveysasemalla sinusta on otettu terveydentilasi tarkistamiseksi verikokeita. Leikkausta varten otetaan mahdollisesti lisää tarkempia verikokeita ja röntgenkuvia. Käy sinulle suunnitelluissa kokeissa ohjeiden mukaisesti. Saat tiedon tarvittavista tutkimuksista postitse.

Saat ennen ensimmäistä poliklinikkakäyntiä viestin, jossa pyydetään täyttämään toimintakykyäsi koskeva sähköinen Omavointi-kysely. Kirjaudu kyselyyn verkkopankkitunnuksilla.

Ota käynnille mukaasi ajan tasalla olevat lääkitystiedot.

Tekonivelpoliklinikan ortopedi päättää kanssasi tekonivelleikkauksesta tai sen mahdollisesta siirtämisestä.
Lisäksi tapaat fysioterapeutin ja sairaanhoitajan. Saat käynnillä leikkausajan, valmistautumisohjeet ja ajan tekonivelvalmennukseen. Ota läheinen mukaan poliklinikkakäynnille ja tekonivelvalmennukseen.

Sinulla on halutessasi mahdollisuus kotiutua leikkauspäivänä. Mahdollisuudet nopeaan kotiutumiseen arvioidaan tällä käynnillä.

Työhön paluu

Tekonivelleikkauksen jälkeen sairaalasta kirjoitetaan sairauslomaa 4 viikkoa. Suunnitelma työhön paluusta tehdään työterveyshuollossa kaikille niille, joilla työterveyshuolto on olemassa ja muille terveysasemalla ennen sairaalasta kirjoitetun sairausloman päättymistä. Varaa aika työkykyarvioon työterveyshuoltoon tai terveysasemalle heti, kun tiedät leikkauspäiväsi. 

Muutokset terveydentilassa poliklinikkakäynnin jälkeen

Ota yhteyttä sairaalaan, jos epäilet poliklinikkakäynnin jälkeen, että sinulla on leikkauksen estävä sairaus, tulehdus, ihorikko tai muutos terveydentilassasi, esimerkiksi sairastut yskään, nuhaan, kuumeeseen tai vatsatautiin. Ota yhteyttä myös, jos lääkitykseesi tulee muutoksia.