Tukipohjallisten hankinta palvelusetelillä

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on siirtynyt 12.6.2019 lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä hankittavien tukipohjallisten hankinnassa palvelusetelin käyttöön maksusitoumuksen rinnalla.

 

Palvelusetelin arvolla tarkoitetaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin maksamaa osuutta tukipohjallisten (pari) ja tukipohjallispalvelun hinnasta. Palvelusetelillä hankittava tukipohjallispalvelu sisältää tukipohjallisten´(pari) lisäksi alaraaja-analyysin, mittojen/muottien oton, sovituksen, tarvittavat muutokset, luovutuksen, käytön ja huollon opastuksen sekä kolmen kuukauden sopivuustakuun, minkä aikana tarpeelliset korjaukset sisältyvät tuotteen hintaan. Palveluseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää vain tukipohjallispalveluun.

 

Tarvittava apuvälinearvio tehdään yksilöllisesti yhdessä potilaan kanssa potilasta hoitavassa yksikössä, josta ensisijaisesti myönnetään palveluseteli. Maksusitoumus voidaan myöntää silloin, kun tukipohjallisen tarpeen arvioinnissa on päädytty siihen, ettei potilaalle sovellu palvelusetelillä hankittava tukipohjallinen.

 

Potilas voi valita palvelusetelin palveluntuottajan palvelusetelin mukana annettavasta palveluntuottajaluettelosta. Potilas näkee Keski-Suomen sairaanhoitopiirin palveluntuottajiksi hyväksytyt tuottajat ja heidän hintansa myös
palveluseteliportaalista www.palse.fi.

 

Palveluseteliportaalissa, www.palse.fi palveluntuottajat ilmoittavat tukipohjallisten hinnat siten, että niissä on mukana ALV 24 %. Näin potilas näkee suoraan, minkä verran hän itse joutuu maksamaan lisää, jos haluaa hankkia muunlaisen tukipohjallisen (pari) kuin palvelusetelillä saatavan tavanomaisen tukipohjallisen (pari).

 

Palvelusetelin omavastuuosuus ei kerrytä maksukattoa.