Sähköiset palvelut


Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on potilaiden käytössä seuraavat sähköiset palvelut:

Biopankkisuostumus 

Chat-palvelu on tarkoitettu yleiseen ohjaukseen ja kysymykset voi esittää täysin nimettömänä. Tällä hetkellä toimii Päihdetuki-chat, joka on auki joka arkipäivä klo 8-11. Lisäksi ympäri vuorokauden on auki Lastenlääkäri-chat.

eResepti eli sähköinen resepti on sähköinen lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. eReseptit tallennetaan valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

Esitietolomake. Kirurgian, naistentautien, silmätautien, korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä hammas-, suu- ja leukakirurgian potilaiden on mahdollista täyttää esitietolomake sähköisesti. Tällä hetkellä on käytössä kaksi sähköistä palvelua. Potilas saa kirjeessä ohjeen, jonka kautta hän täyttää lomakkeen.

eYhteydenottolomakkeet.  Ortopedian poliklinikalle, kipupoliklinikalle, leikkausjonotiedusteluun ja yleissairauksien sosiaalityöntekijöihin voi ottaa yhteyttä sähköisellä lomakkeella. Yhteydenottolomakkeen täyttäminen vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hyvis.fi -portaalin (eAsiointi) kautta potilaat voivat kirjautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella Oma Hyvikseen. Kirjautumisen jälkeen potilaan on mahdollista täyttää erilaisia yhteydenotto- ja esitietolomakkeita sekä asioida sähköisesti terveydenhuollossa työskentelevien kanssa ns. salatun sähköpostin eli tietoturvallisen viestinvälityksen kautta.

Itseilmoittautuminen. Päärakennuksessa ja Väistö 3:ssa potilaat voivat ilmoittautua useimmille poliklinikoille omatoimisesti ilmoittautumisautomaateilla.

Laboratorion ajanvarausjärjestelmä. Osassa laboratorion näytteenottopisteitä on käytössä sähköinen ajanvarausjärjestelmä.

Omakanta ja potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon terveydenhuollon toimiyksiköt tallentavat potilaiden hoitotietoja. Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä.

Palaute. Saamamme palaute on meille arvokasta!

Reuma­poliklinikan toimintakyky­kysely  - huom.käyttökatko torstaina 3.6.2021 klo 14:15-17:00!