KSSHP purkaa korona-ajan rajoituksia: Synnyttäjän puoliso tai tukihenkilö pääsee mukaan keisarileikkaukseen 8.6.2020 alkaen

Julkaistu 4.6.2020 klo 8.00

Keski-Suomen koronatilanteen ollessa hyvä Keski-Suomen sairaanhoitopiiri purkaa lisää synnytysyksikön rajoituksia. Maanantaista 8.6.2020 alkaen oireeton (ei hengitystieoireita) puoliso tai tukihenkilö pääsee jälleen mukaan keisarileikkaukseen.

Aikaisemman, 1.6.2020 voimaan tulleen ohjeistuksen mukaisesti terveenä oleva puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana synnytyksen jälkeen synnytysvuodeosastolla (Naistenosasto) ja Vastasyntyneiden osastolla. Myös synnyttäneiden perhehuoneet synnytysvuodeosastolla ovat olleet käytössä taas 1.6. alkaen paikkatilanteen niin salliessa.

Kuten aiemminkin, puolison/tukihenkilön läsnäolo aktiivisen synnytyksen aikana synnytyssalissa on sallittu.
Mikäli koronavirustartuntojen määrä alkaa jälleen lisääntyä, on rajoitukset mahdollista aloittaa tarpeen mukaan uudelleen.

Muut rajoitukset ovat edelleen voimassa

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri noudattaa edelleen koronavirustilanteessa hallituksen linjaamia toimenpiteitä, joiden mukaan muut kuin välttämättömät vierailut sairaalassa on kielletty. Näillä toimenpiteillä haluamme estää viruksen leviämisen tiloissamme suojellen asiakkaitamme ja henkilökuntaamme.

Rajoitukset jatkuvat edelleen polikliinisessa toiminnassa ja synnytysten käynnistyksessä. Äitiys- ja sikiötutkimuspoliklinikka Gravidan vastaanotto- ja odotustiloihin voivat tulla ainoastaan ajanvarausasiakkaat. Puoliso tai tukihenkilö odottaa sairaalan ulkopuolella. Myöskään lapsia ei saa tuoda Gravidan tiloihin. Muut vierailut, kuten perheen muiden lasten ja sukulaisten vierailu Naistenosastolla on yhä kielletty.

Hengitystieoireisten (nuha, yskä, kuume) tulee soittaa ennen synnytysvastaanotolle tuloa numeroon 014 269 1204. Jos taas olet tulossa sinulle varatulle ajalle Gravidaan ja sinulla on hengitystieoireita, soita numeroon 014 269 1104.